Гвінет і качині яйця

09.04.2013
Гвінет і качині яйця

Книжка «оскароносної» акторки Гвінет Пелтроу про смачну і здорову їжу стала предметом активного обговорення і в зірковій тусовці, і в широких колах читачів. Вона має назву «Це все добре» (It’s All Good), але злі язики обзивають її — «Як правильно морити сім’ю голодом».

Інша актриса, Джессіка Альба, видала схожий збірник, однак, за її словами, більш придатний для простих людей. А ось творіння вегетаріанки Пелтроу передбачає, що денне меню має обходитися сім’ї приблизно в... 300 доларів.

Актриса дотримується принципів макробіотики. У харчуванні, з її точки зору, недозволені м’ясо, картопля, помідори, солодкий перець, баклажани, кукурудза, пшениця, соя, кава, алкоголь, цукор. Деякі американські ЗМІ називають дієтичні правила від зірки фільму «Закоханий Шекспір» «помилковими хвастощами, які можуть виходити тільки від дуже багатої людини», а також «біблією голлівудського нейротизму».

Рецепти, пропоновані актрисою, справді дуже специфічні. Так, звичайну яєчню Гвінет радить готувати з качиних яєць — по одному долару за штуку. Для приготування кексів–мафінів зірка закликає брати безглютенове борошно, причому спеціальне від кухаря Томаса Келлера — така упаковка коштує 20 «баксів». На закуску — салат із тунця і смажених перчиків за 120 доларів, а на десерт — особливий мед по 25 «зелених» за баночку.