Далі Страсбург

04.04.2013

Учора Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ відмовився змінити вирок екс–міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування його водія і святкування Дня міліції. Отже, дарма Луценко закликав ВСС не повторювати помилок Печерського й Апеляційного судів при перегляді його вироку.

Суддя Широян усе ж таки зробила поступку скаржнику: скоротила суму виплат компенсації за матеріальний збиток. За вироком суду першої інстанції ця сума становила майже 644 тис. грн., а після розгляду касаційної скарги Луценка цю суму зменшено «аж» до 609 тис. грн.

Адвокат екс–міністра Юрій Фомін вважає таке рішення Феміди насмішкою. Оскільки захист Луценка вже отримав рішення касаційної інстанції, вони змінять умови своєї попередньої скарги до Європейського суду.

Тим часом чотирирічний строк Луценка по цій справі завершується у грудні 2014 року. Більшу частину терміну він уже відсидів.

Сьогодні Вищий спецсуд має розглянути касацію Юрія Віталійовича по іншій справі. Вона не має суттєвого значення, адже за нею Луценко засуджений до двох років «колючки», які він уже провів за ґратами.

Дружина екс–міністра нардеп Ірина Луценка одразу після суду заявила, що родина Луценків, не проситиме Президента Віктора Януковича про його помилування.