Сиджу на нарах, як король на дискотеці

03.04.2013

Про можливості «паханів» організовувати свій побут «на зоні» ходять легенди. А ось розповіді про одну із в’язниць Венесуели — чиста правда, підтверджена як місцевою пресою, так і фотографіями в соціальних мережах.

У тюрмі, якщо її можна так назвати, на острові Маргарита «зеки» гуляли всю ніч — відзначали відкриття «власного» нічного клубу зі світломузикою та стриптизерками. На святі були присутні родичі та знайомі в’язнів. Вони підтверджують, що в клубі є всі «прибамбаси» для шоу та комфорту, професійне музичне й освітлювальне обладнання, кондиціонери тощо.

Анонімні джерела в пенітенціарному відомстві країни підтверджують інформацію про небувалу гулянку у виправній установі. Однак офіційних коментарів поки що не дають.

Та можуть і не дати взагалі. Адже, як переповідає місцеві джерела газета «Нью–Йорк таймс», в’язні й раніше були фактично повноправними господарями «зони» на Маргариті. Там сидять переважно заможні люди, засуджені за виробництво і збут наркотиків, тож мають змогу підкуповувати охорону. На території в’язниці віддавна є і арена для півнячих боїв, і більярдний зал. «Зеки» безперешкодно вживають алкоголь та марихуану, мають змогу замовляти «дівчаток», а деякі ходять з автоматами — «для самооборони».

При цьому, зазначають ЗМІ, загалом ситуація у венесуельських тюрмах катастрофічна. За ґратами в цій країні перебувають близько 48 тисяч осіб, хоча тюрми розраховані на 16 тисяч. Щорічно в ув’язненні гине близько 600 людей...