Спи — тобі заплатять!

02.04.2013

Вакансія, на яку шукає працівника престижний готель у центрі Гельсінкі, претендує на звання «найкращої роботи у світі». Адже сенс цієї роботи полягає в тому, щоб жити і спати. Ну й також писати про це в інтернеті.

Як повідомляє газета «Кауппалехті», пропонована посада називається «фахівець зі сну». Для виконання такої, м’яко кажучи, дивної роботи, керівництву готелю потрібна молода творча людина, що володіє фінською, англійською та, бажано, російською мовами. Зарплату пропонують «гідну». За чималі гроші «професійний сплюх» має відпочивати в готелі, ніжитися в ліжку та «витончено й елегантно» описувати цей досвід в онлайн–щоденнику.

Наразі на спокусливу пропозицію відгукнулися понад 500 осіб.

Залишається уточнити, що задоволення «фахівця зі сну» навряд чи буде тривалим. За умовами контракту, щасливчикові належить відпрацювати в готелі 35 днів. Після цього договір про прийом на роботу може бути переглянуто. Якщо виявиться, що штатний сонько достатньо різноманітно рекламує готель в інтернеті — його залишать на наступний термін. Якщо ж літературна фантазія сплюха вичерпається — на його місце, швидше за все, візьмуть нового працівника.