У пошуках сучасного сексу

28.03.2013

100 тисяч доларів винагороди та ще один мільйон на подальші дослідження отримає від фонду Білла і Мелінди Гейтс та людина, яка спроектує «презервативи нового покоління». Це чергова громадська акція колишнього глави компанії «Майкрософт» на підтримку молодих винахідників та проектантів.

Гейтс виходить із того, що на цей час презервативами користуються 750 мільйонів мешканців нашої планети, і для багатьох­ використання «гумки» означає відмову від частини приємності на користь безпеки. Фонд Гейтса заохочує винахідників присилати проекти та ідеї щодо кращих і сучасних кондомів. За умовами акції, новатори повинні робити ставку не лише на комфорт споживачів, а й на подолання культурних бар’єрів.

Пошук ідей на кращі презервативи здійснюється у рамках 11–го туру постійно діючого конкурсу фонду Гейтсів Grand Challenges Explorations («Дослідження великих викликів»). У ньому можуть брати участь всі — науковці, студенти, промисловці та винахідники–аматори. У попередніх турах намагалися знайти, зокрема, кращі способи розв’язання проблем гігієни в туалетах у країнах, що розвиваються. Завдяки цьому вдалося розробити модель туалету, який не вимагає змивання водою.