ХРОНІКА

22.03.2013

Вільна боротьба

Позавчора ввечері українець Микола Айвазян не зміг здобути бронзову медаль чемпіонату Європи, який триває в Тбілісі. У сутичці за третє місце у категорії до 60 кг наш співвітчизник поступився в трьох періодах німцеві Тіму Шлейчеру.

Учора одразу двоє представників України змагалися в фіналах, які, щоправда, завершилися після здачі цього номеру «УМ» до друку. Аліна Стадник–Махиня боролася проти ізраїльтянки Ілани Кратиш (до 67 кг), а Алену Засєєву (до 120 кг) протистояв Таха Акгуль із Туреччини.

Футбол

Контрольно–дисциплінарний комітет Російського футбольного союзу застосував жорсткі штрафні санкції проти грозненського «Терека». Чеченський клуб оштрафували на 200 тисяч рублів і постановили, що наступний домашній матч чемпіонату Росії грозненці мусять провести на нейтральному полі. Такою була відповідь на дії фактичного керівника клубу, президента Чечні Рамзана Кадирова, який у ході матчу минулого туру проти «Рубіна» (0:0) із дикторської рубки по гучномовцю на весь стадіон обізвав арбітра «продажним козлом» (за вилучення гравця господарів), а після гри зайшов у суддівську кімнату й більше п’яти хвилин розмовляв з арбітрами, тоді як охорона глави Чечні не пускала в кімнату делегата матчу.

Керівники «Терека» погодилися із грошовим штрафом, але рішення КДК щодо стадіону назвали упередженим, ухваленим в інтересах пітерського клубу: «Зеніт» «скрізь доклав руку аж до розвалу чемпіонату Росії». Грозненці подали апеляцію.

* * *

У літак, на якому збірна Італії летіла до Женеви на вчорашній товариський матч із бразильцями, вдарила блискавка. Делегація «Скуадри адзурри» здійснювала посадку, коли трапився цей неприємний інцидент. На щастя, проблем з літаком не виникло, і він вдало приземлився.

Шахи

Турнір претендентів (Лондон). 5–й тур. Іванчук — Карлсен, Крамник — Аронян, Свідлер — Гельфанд, Грищук — Раджабов — нічиї.

Турнірне становище: Аронян, Карлсен —3,5, Свідлер — 3, Крамник, Раджабов — 2,5, Грищук — 2, Гельфанд, Іванчук — по 1,5.

Учора ввечері Василь Іванчук чорними грав із росіянином Володимиром Крамником.

Паралімпізм

Паралімпійська збірна команда України із зимових видів спорту станом на ранок четверга здобула 13 нагород (4–6–3) у фіналах Кубка світу з лижних гонок і біатлону, які відбувалися в Сочі 16—21 березня.