Тільки бажання замало

22.03.2013

Упродовж багатьох років спортивний Київ жив одним футболом, а середа у більшості мешканців столиці стійко почала асоціюватися з матчами Ліги чемпіонів. Водночас позавчора на спортивних аренах столиці відбувалися напружені хокейні та баскетбольні баталії. Що цікаво, почалися вони в один час, тож фанатам спорту довелося обирати півфінал баскетбольного Єврокубку чи фінал хокейного чемпіонату країни.

Хоча, здається, Професіональна хокейна ліга, яка другий сезон поспіль проводить національну першість, могла і не перекривати поєдинок «Будівельник» — «Більбао» першою зустріччю фінальної серії між «Компаньйоном» та «Донбасом–2».

Хтось скаже, ПХЛ дотримується раніше затвердженого календаря. І справді, якщо у ФІБА–Європа, де все ще до початку турніру розкладено «по полицях» і виконується за регламентом, то в ПХЛ, яка вже не раз себе скомпрометувала, могли б прийняти ще одне «вольове» рішення, змінивши час чи дату проведення стартового поєдинку фіналу ЧУ.

Проте, схоже, такі дрібниці не надто хвилювали очільників Ліги, тож багатьом столичним шанувальникам спорту в телевізійному режимі «туди–сюди» довелося стежити за перебігом боротьби в Палаці спорту та на ковзанці «Атек». Зрештою, як і на центральній, так і на «регіональній» аренах Києва перемогу відсвяткували гості.

Хоча якби на місці «Компаньйона» був інший столичний клуб, переможець «регулярки» — «Беркут», який через надуману причину ПХЛ зняла з дистанції, навряд чи «Донбас–2» переможно почав би фінальну серію.

А так, як відзначали експерти в ефірі телеканалу «Хокей», завдяки вищій індивідуальній майстерності окремих гравців «Донбасу–2» чинні чемпіони виграли стартовий матч. «Компаньйон» упирався підсиленому гравцями КХЛ «Донбасу» лише в першому таймі, який завершився внічию. Натомість у другій 20–хвилинці свіжіші гості, які в півфінальній серії провели на два матчі менше, ніж їхні опоненти, закинули дві шайби й забезпечили собі комфортне завершення поєдинку.

«Результат — незадовільний, а відчуття від гри — непогані. Було видно, що хлопці старалися, було стремлiння й бажання», — сказав після гри тренер «Компаньйона» Іван Беневельський.

Відзначимо, що після завершення регулярного чемпіонату — в матчах групового етапу та півфіналі проти харківського «Динамо» — команда Олега Микульчика не зазнала ще жодної поразки.

 

ТАБЛО

 

ПХЛ. Фінал (серія до 3 перемог). «Компаньйон–Нафтогаз» — «Донбас–2» — 2:4 (1:1, 0:2, 1:1; Заблудовський, 9; Кривомаз, 48 (більш.) — Тарасов, 11 (більш.), 31; Матерухін, 30 (буліт); Карлін, 60 (пусті ворота); воротарі: Зав’ялов — Горячевських; серія — 0:1).

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/4 фіналу (серія до 4 перемог). «Ак барс» — «Салават Юлаєв» — 4:3 (серія — 4:3).