Жертва «самураїв»

21.03.2013
Жертва «самураїв»

Британська соул–співачка Джосс Стоун дивом уникла страшної смерті. Як встановило слідство, двоє зловмисників планували відрубати їй голову самурайським мечем, а потім утопити тіло в річці. Потенційних кілерів заарештували біля будинку зірки ще в червні 2011 року, але тільки днями суд висунув їм обвинувачення.

Як сказано в обвинувальному висновку, Джуніор Бреншоу й Кевін Ліверпул ретельно підготувалися до вбивства. Поліцейські, які їх затримали, конфіскували самурайський меч, ніж, молотки, заточку, печатки, маски, скотч і пакети для сміття. Згодом у будинку, де мешкали зловмисники, знайшли ще зброю — арбалет, пневматичний і бойові пістолети тощо. В автомобілі бандитів було виявлено записи, на яких Бреншоу й Ліверпул називали Джосс «втіленням диявола».

Підвела бандитів неадекватна поведінка: сусідові співачки видалося підозрілим, що двоє чоловіків кружляють навколо її будинку, нервово позираючи в усі боки. Їхнє авто чоловік бачив неподалік іще за два тижні до того.

Нервувати кілери почали ще до того, як доїхали до будинку своєї жертви: спершу забули заплатити за бензин на автозаправці, потім їх затримав поліцейський патруль за непристебнуті ремені безпеки, а насамкінець чоловіки заблукали і попросили поштаря показати їм дорогу, до Стоун.

Мотиви обвинувачених слідству встановити так і не вдалося. Схоже, насправді їм було байдуже, яку саме зірку обрати жертвою, — як з’ясували слідчі, Кевін Ліверпул ознайомився в бібліотеці Манчестера з біографіями й подробицями життя кількох відомих артистів, перш ніж зупинити свій вибір саме на Джосс Стоун.