ХРОНІКА

21.03.2013

Баскетбол

«Єврочеллендж». 1/4 фіналу (серія до 2 перемог). «Ольденбург» (Німеччина) — «Хімік» (Україна) — 100:78 (25:24, 31:21, 25:21, 19:12; Полдінг (12) — Дін (23); серія — 2:1).

Южненці вибули з розіграшу. Крім «Ольденбурга», до півфіналу вийшли турецька «Каршіяка», французький «Гравелін» та російські «Красниє крилья».

Футбол

Екс–нападник «Мілана», «Челсі» й київського «Динамо» Андрій Шевченко почне навчання для отримання тренерського диплому в Центрі ліцензування ФФУ. Як повідомляє газета «Телеграф», володар «Золотого м’яча» 2004 року, який не зміг стати депутатом Верховної Ради, приступить до занять 1 квітня.

* * *

Мірча Луческу повідомив гравцям, що чутки про його можливий відхід із «Шахтаря» не є надуманими, але й не стовідсотковий факт. Тренер оголосив, що остаточне рішення щодо його майбутнього в донецькому клубі буде ухвалене протягом місяця, пише сайт «Терикон».

* * *

Білоцерківський «Арсенал» змінює прописку й переїжджає в селище Щасливе Бориспільського району, на базу ФКА «Княжа». У Білій Церкві охочих спонсорувати команду не знайшлося. Перед поновленням чемпіонату в першій лізі «Арсенал» іде на третьому з кінця місці.

Хокей

КХЛ. Кубок надії. Фінал (серія до 3 перемог). «Амур» — «Динамо» (Р) — 3:5 (серія — 1:3).

Втішний турнір «лузерів» виграла команда, яка не просто не потрапила до «плей–оф», а посіла останнє місце в Західній конференції. Нагадаємо, із розіграшу Кубка надії «Донбас» вибили саме рижани.

* * *

НХЛ. «Нью–Джерсі» — «Нью–Йорк рейнджерз» — 2:3 (Понікаровський «НД» — «–2», 1 кидок, 11:10).

Теніс

Турнір WTA Premier у Маямі (призовий фонд — 5,185 млн. дол.). Перший раунд кваліфікації. Сувей (Тайвань) — Цуренко (Україна) — 6:4, 7:6. Фінал кваліфікації. Цінк (Угорщина) — Світоліна (Україна) — 7:6, 6:4.

Бокс

Екс–чемпіон світу в суперважкій вазі Девід Хей все ж продовжить кар’єру. За повідомленням «Дейлі мел», очікується, що наступний поєдинок британця відбудеться в Лондоні 6 липня, суперника ще не визначено. Хей має намір отримати право на відбірковий двобій, перемога в якому зробить його офіційним претендентом на титул одного з братів Кличків.

Шахи

Турнір претендентів (Лондон). 4–й тур. Карлсен — Грищук — 1:0; Аронян — Свідлер, Раджабов — Крамник, Гельфанд — Іванчук — нічиї.

Турнірне становище: Аронян (Вірменія), Карлсен (Норвегія) — по 3 очки, Свідлер (Росія) — 2,5, Крамник (Росія), Раджабов (Азербайджан) — по 2, Грищук (Росія) — 1,5, Гельфанд (Ізраїль), Іванчук (Україна) — по 1.