«Жук» сніговий, правдивий

20.03.2013

Ой снігу–снігу білого насипала весна не лише на заході України, а й у Центральній Європі. У Німеччині це призвело до курйозу. Там поліцейські виписали штраф за неправильне паркування... снігової скульптури у вигляді автомобіля «Фольксваген–жук».

Як повідомляє сайт Orange News, надмір снігу потішив веселунів із міста Ахен, що у федеральній землі Північний Рейн–Вестфалія, і вони зліпили повнорозмірну снігову композицію, яка дуже схожа на відоме авто. Щоб додати своїй роботі більшої реалістичності, хлопці зробили контури фар, стекол, двірників, навіть намалювали емблему VW на капоті.

Скульптуру спеціально розташували в місці, де паркування заборонено, — щоб оцінити реакцію дорожніх інспекторів. Проте поліцейські жарт не оцінили. Спочатку правоохоронці намагалися очистити сніг із «номерів», але, побачивши, що їхні зусилля марні, увіткнули штрафну квитанцію у сніг на «вітровому склі».

Пізніше представник поліції Ахена пояснював журналістам: «Нам сподобався цей розіграш, як і всім іншим. Він дуже переконливий. Але хай там як, а автомобіль чи зі снігу, чи з металу є перешкодою на дорозі, яка повинна бути вільна».