ХРОНІКА

20.03.2013

Футбол

Українська прем’єр–ліга. Матч 21–го туру. «Металіст» — «Говерла» — 1:0 (Шав’єр, 69; 23 765 глядачів).

Лідери: «Шахтар» — 60, «Металіст» — 45, «Динамо», «Дніпро» — 44.

* * *

Євген Коноплянка через травму залишив табір збірної України. У п’ятницю він не зможе зіграти проти поляків у Варшаві.

* * *

Керівництво київського «Динамо» запропонувало вболівальникам створити новий талісман клубу. Заявки на конкурс приймаються до кінця березня. Киян не влаштовує старий талісман — бобер Дік, що існував ще з початку 1990–х років.

Нагадаємо, «Динамо» змінило й емблему на більш «фартову».

Хокей

Учора на броварській ковзанці «Термінал» збірна України почала підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні І–В, який відбудеться в Донецьку 14—20 квітня. Наразі тренер Олександр Куликов працює з хокеїстами, які не задіяні в жодних чемпіонатах за свої клуби. Це дев’ятеро «беркутів», зокрема Побєдоносцев, Міхнов, Рамазанов, Торяник, Петрухно та ін., двоє «левів» (Селіверстов і Катрич) та Ладигін із «Южного Уралу».

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/4 фіналу (серії до 4 перемог). «Салават Юлаєв» — «Ак барс» — 4:3 2ОТ (серія — 3:3).

Кубок надії (фінал до 3 перемог). «Амур» — «Динамо» (Р) — 2:1 (серія — 1:2).

* * *

НХЛ. «Тампа–бей» — «Філадельфія» — 4:2 (Федотенко «Ф» — «–1», 2 хв. штр., 9:22).

«Філадельфія» опустилася на 12–те місце Східної конференції (27 очок у 30 матчах), «Нью–Джерсі» йде на восьмій позиції 32 очки у 29 іграх). На Сході лідирують «Піттсбург» і «Монреаль», на Заході — «Чикаго» та «Анахайм».

Баскетбол

Гравцям «Будівельника» — клубу, що лідирує в чемпіонаті України та вийшов до півфіналу Єврокубка, — протягом двох місяців не виплачують зарплату. Про це повідомляє сайт Turbasket, зазначаючи, що ключові баскетболісти киян готові розірвати контракти. Лідер «Будки» Малкольм Ділейні фактично підтвердив ці дані у своєму «Твіттері»: «Не можу бути далеко від усього, що люблю, безкоштовно... Важка праця має бути оплачена».

* * *

НБА. «Детройт» — «Бруклін» — 82:119 (Кравцов «Д» — 2 очки, «–5», 2 підбир., 6:32).

Теніс

Турнір АТР «Мастерз» у Маямі (призові — 4,33 млн. дол.). Перший раунд кваліфікації. Дутра–Сильва (Бразилія) — Марченко (Україна) — 4:6, 6:3, 6:7; Сок (США) — Стаховський (Україна) — 4:6, 7:6, 6:2; Жикель (Франція) — Сергєєв (Україна) — 6:7, 6:1, 6:1. WTA. Світоліна (Україна) — Санчес (США) — 6:3, 6:3.

Велоспорт

Ще один відомий велогонщик зізнався у вживанні допінгу постфактум. Срібний призер Олімпіади–1996 Рольф Соренсен із Данії розповів, що використовував заборонені препарати еритропоетин і кортизон протягом майже всієї кар’єри, яка тривала з 1986 по 2002 роки. Соренсен розуміє, що йому немає виправдання, але каже: він був змушений приймати допінг, аби на рівних боротися з конкурентами, які займалися тим самим.