Олімпійський боржок

20.03.2013
Олімпійський боржок

Спис метає Віра Ребрик. Фото УНІАН.

Після пристойного виступу на чемпіонаті Європи–2013 у приміщенні, де, нагадаємо, українські легкоатлети виграли чотири нагороди, наші співвітчизники взяли участь у Кубку Європи з метань. І поклали до «синьо–жовтої» скарбнички ще дві медалі. На змаганнях в іспанському Кастельйоні на п’єдестал пошани піднялися наші списометальниця та штовхальник ядра.

Минулого року, нагадаємо, Віра Ребрик здобула «золото» на командному чемпіонаті Європи, проте на Олімпіаді не впоралася з нервами й залишилася за межею фіналу. Однак у Кастельйоні 24–річна кримчанка довела, що має підстави входити до числа лідерів у своїй дисципліні. Перебуваючи в секторі поряд зі срібною призеркою Пекіна–2008, росіянкою Марією Абакумовою та володаркою «бронзи» Лондона–2012 Ліндою Шталь із Німеччини, Віра проявила характер і протиснулася «в призи» між знаними опонентками. До результату Абакумової — 69,34 м — Ребрик було далеко, однак, пославши спис на 63,42 м, вона на півтора метра перевершила німецьку атлетку.

Невдалим видався минулий сезон і для штовхальника ядра Андрія Семенова, який на Іграх у Лондоні також не пройшов кваліфікацію. На додачу до всього, МОК позбавив його тренера Юрія Білонога олімпійського «золота» 2004 року. Вочевидь для Андрія справою честі мав стати хороший виступ на Кубку Європи. І представник Одещини виправдав сподівання наставників. Штовхнувши ядро на 19,55 м, українець забезпечив собі «бронзу». «Золото» виграв іспанець Вівас (20,00 м), «срібло» — болгарин Іванов (19,68 м).

Завдяки двом нагородам наша чоловіча команда посіла третю позицію в загальному заліку КЄ, жіноча — четверту.

А особливо приємним виглядає командний успіх наших юних метальників (до 23 років), яким уже зовсім скоро змагатися на молодіжному чемпіонаті світу, що пройде в липні в Донецьку. Так, наша дівчача збірна у Кастельйоні виграла командний залік, залишивши за спиною француженок та росіянок. У хлопців збірні розташувалися в зворотному порядку: Франція, Росія, Україна.