НОВИНИ ПЛЮС

14.03.2013

Кличко лідирує в у Києві

Якби вибори міського голови Києва відбувалися на початку березня, то 31% серед тих, хто має намір голосувати, підтримали б Віталія Кличка. Такі результати соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг». 20,3% підтримали б нинішнього главу КМДА Олександра Попова, 7% — Петра Порошенка. Приблизно по 4% прихильників мають «свободівець» Андрій Іллєнко та Олександра Кужель, близько 2% — ще один депутат із «Батьківщини» Анатолій Гриценко. Трохи більше 1% — рейтинг Олега Ляшка, Олександра Омельченка та Миколи Катеринчука.

Українці не вірять, що Тимошенко замовила вбивство

Переважна більшість українців не вірять, що Юлія Тимошенко замовила вбивство депутата Євгена Щербаня. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. Респондентам було поставлено запитання: «Чи вірите ви в те, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня?» 76% опитаних сказали «ні», 24% — «так».

Іващенко може одержати реальний строк

Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко може стати фігурантом судового процесу, за підсумками якого йому можуть змінити умовне позбавлення волі на реальний п’ятирічний строк. Про це пише «Коммєрсант–Україна», спираючись на дані джерел у МВС.

Нагадаємо, Печерський суд визнав Іващенка винним, присудивши п’ять років позбавлення волі, після чого Апеляційний суд Києва замінив реальний строк на умовний. У лютому цього року стало відомо, що Іващенко виїхав за кордон і одержав політичний притулок у Данії. Апеляційний суд заборонив Іващенку без дозволу Кримінально–виконавчої інспекції виїжджати з України. Він був зобов’язаний регулярно — щотижня — відзначатися в управлінні КВІ Голосіївського району Києва. Відтак від’їзд на ПМЖ за кордон спричинив оперативно–розшукову справу у відношенні Іващенка.

Хоча на долю Іващенка майбутнє рішення суду не вплине — він заявляв, що не має наміру повертатися в Україну при діючій владі.