Як не сварка, то болячка

13.03.2013

На попередньому чемпіонаті світу з фристайлу миколаївка Ольга Волкова виграла для України першу в історії медаль у лижній акробатиці. Це було у 2011–му, а на нинішньому «мундіалі», який приймало норвезьке місто Восс, вітчизняні фристайлісти себе не проявили. Ні в жіночому, ні в чоловічому суперфіналі їх не було. Тобто жоден з українців не потрапив до четвірки найсильніших, яка розігрувала медалі ЧС–2013.

Причина банальна. На світову першість збірна поїхала без своїх лідерів, які пропускають сезон через хворобу або навіть конфлікт із керівництвом. Як уже повідомляла «УМ», перший номер жіночої команди — бронзова призерка ЧС–2011 Волкова — продовжує реабілітацію після складної хвороби, а багаторазовий призер етапів Кубка світу, учасник чотирьох Олімпіад Станіслав Кравчук припинив тренування, заявивши, що його намагаються «вижити» з команди. Він не знайшов спільної мови з тренерським штабом та Федерацією лижного спорту.

На шляху до Восса українці лише одного разу зійшли на подіум етапу Кубка світу, щоправда, ті змагання пропускали «зубри» світової акробатики — китайці. Натомість у Воссі представники КНР постали у всій красі, вигравши обидва заліки. У чоловіків «золото» здобув Кі Гуанпю, а в жінок найвищу суму балів набрала Сю Ментао. Найкращим серед українців став Олександр Абраменко, який посів шосте місце. А володарка срібної медалі буковельського етапу КС–2013 Надія Діденко завершила «мундіаль» на дев’ятій позиції.