Життя в чорно–білих тонах

07.03.2013

У китайській провінції Сичуань побудували перший у світі тематичний панда–готель. Він розташований біля підніжжя гори Емейшань, поруч із заповідником, де мешкає майже третина світової популяції гігантських панд.

Днями пройшла презентація нового закладу, а офіційне відкриття готелю відбудеться у травні. Як розповідає сайт «Смак подорожника», зображеннями та фігурками панд тут прикрашені стіни, білизна, меблі, посуд, купальні принадлежності. Всюди в номерах «живуть» іграшки–панди. І обслуговуватиме постояльців персонал, перевдягнений у панд.

Менеджер готелю сказав журналістам: «Я сподіваюся, що всі ці панди допоможуть людям повернутися до природи і знайти просте, справжнє щастя».

Саме в Сичуань, щоб подивитися на кумедних звірів, з’їжджаються тисячі туристів з різних країн. Ціна номера в оригінальному «Панда–готелі» становитиме для них $50–80 за ніч — досить дорого як для КНР.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Готель JW Marriott Marquis у Дубаї (ОАЕ), офіційно відкритий минулої середи, визнано найвищим готелем у світі із врученням сертифікату Книги рекордів Гіннесса.

Готель–рекордсмен складається із двох 72–поверхових веж заввишки 355 метрів. Наразі відкрита тільки одна вежа; другу планують запустити наступного року.

У світі є готельні номери й на більшій висоті (наприклад, Ritz–Carlton у Гонконзі), але саме JW Marriott Marquis Dubai — це найвищий будинок, повністю відведений під готель. У ньому є 24 конференц–зали, 14 ресторанів, нічних клубів та барів, кілька SPA–салонів, саун, фітнес–центрів із басейнами.