А Повєткін нехай зачекає

07.03.2013
А Повєткін нехай зачекає

Італієць П’янета (ліворуч) у бою з ветераном профі–боксу, 44–річним південноафриканцем Франсуа Ботою. Фото Akboxing.ru.

Не секрет, що в боксерському світі братів Кличків недолюблюють. Одні надувають щоки, бо не можуть їх перемогти, інших обурює те, як українці підбирають собі опонентів для добровільного захисту чемпіонських поясів. Уже не раз із вуст критиків доводилося чути, що наступним суперником Віталія чи Володимира стане «мішок», перемогти якого Кличкам буде дуже просто. Чергова хвиля невдоволення прокотилася після того, як Володимир вирішив відтермінувати обов’язковий бій проти росіянина Олександра Повєткіна. Хоча, як зауважили деякі оглядачі навіть у Росії, цього протистояння не хоче жодна зі сторін, тому хлопці ніяк і не можуть домовитися.

Попри те, що WBA зобов’язала Кличка–молодшого навесні 2013 року зустрітися з «Російським Витязем», команді українського суперчемпіона за версіями IBF, WBA, WBO, IBO та Ring вдалося домогтися відстрочки. Сторони навіть обговорили деталі контракту на бій, який начебто намічений на літо. «Регулярний» чемпіон WBA Повєткін виступив проти «мізерного» гонорару, який має скласти 25 відсотків від призового фонду, тож доля україно–російського протистояння зависла в повітрі. Хоча, як повідомляють російські ЗМІ, на цьому тижні WBA винесе остаточний вердикт щодо бою Кличко—Повєткін.

А Володимир, скориставшись правом на добровільний захист, підшукав собі іншого суперника. Як учора повідомляла «УМ», ним стане маловідомий італієць, колишній чемпіон за версією EBU–EU в суперважкій вазі — 28–річний Франческо П’янета.

Підписанню контракту на цей бій всіляко протидіяла промоутерська компанія Повєткіна Sauerland Event, яка вимагала від WBA зобов’язати Кличка укласти угоду на бій із росіянином іще до зустрічі з П’янетою. Та зрештою Всесвітня боксерська асоціація дала «зелене світло» поєдинку Кличко—П’янета. Він запланований на 4 травня в Мангеймі. «Для мене це місто особливе. Тут, перемігши в 2006 році Кріса Бьорда, почалася моя «друга» кар’єра», — сказав Володимир, який, нагадаємо, програв на профі–ринзі три бої.

Натомість наступний суперник нашого співвітчизника ще не програвав. «Я дуже поважаю Франческо П’янету. Він молодий, шульга і має величезний бойовий дух», — охарактеризував Володя свого опонента. Зі зростом 1,96 м італієць лише на 2 см нижчий за нашого «Доктора Сталевого Молота». А те що Франческо вміє боротися, він продемонстрував поза рингом, коли в 2010 році подолав важку хворобу — рак.

«У минулому році я був спаринг–партнером у тренувальному таборі Володимира. Я бачив його слабкі сторони і тепер зможу це використати. Я знаю, що багато експертів вважають мене аутсайдером, але мені подобається така роль. Я шокую боксерський світ, нокаутуючи Кличка», — заявив італієць.