Із каналізації й похмелилися…

06.03.2013

Пригадується характерна реакція героя Юрія Нікуліна в кінокомедії «Операція «И» на пропозицію навмисно розбити пляшку вина: «Та я тебе!..» Цікаво, що сказав би Балбес, якби почув про НП на заводі в шотландському місті Думбартон, де в каналізацію спустили 18 тисяч літрів віскі!

Інцидент стався під час нічної зміни у процесі виробництва благородного напою марки Chivas. Замість того щоб злити воду, якою промивали обладнання, чергові працівники помилково спустили в каналізацію тисячі літрів «віскаря». Вартість втраченого алкоголю — близько 450 тисяч фунтів стерлінгів.

Узагалі, компанія Chivas Brothers — більш ніж серйозна фірма. Серед її торгових марок — Ballantine’s, другий у світі за кількістю продажів бренд віскі. На заводі в Думбартоні працюють 600 робітників. Але ніхто з них не побачив курйозної втрати, поки на зателефонували працівники міської каналізаційної служби й не повідомили про потужний запах алкоголю у стічних водах.

У компанії розслідують обставини інциденту й паралельно переконують громадськість, що віскі не потрапило в місцеві водойми, а всі відповідні органи сповіщені про інцидент.