НОВИНИ ПЛЮС

01.03.2013

Підписи за відставку КМ

Фракція ВО «Батьківщина» почала збір підписів на підтримку проекту постанови Верховної Ради про відповідальність Кабінету Міністрів та закликала опозиційні сили поставити свої підписи за відставку уряду. Як повідомила прес–служба ВОБ, перші підписи під документом поставили Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов.

При цьому позафракційний опозиціонер Олександр Доній заявляє, що «кудись» зникли листи з підписами за відставку Голови Верховної Ради та Генпрокурора, які збирали раніше. Крім того, Олесь дивується, що за це підписалися лише 165 депутатів від опозиції, хоча таких мало б бути 182.

Разом із Митним союзом

Українська сторона, як і раніше, вважає найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом формат «3+1». Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв’ю агентству «Інтерфакс–Україна». За його словами, у цьому форматі «наша держава могла б брати участь шляхом створення зони вільної торгівлі з Митним союзом і приєднання до тих чи інших угод цього міждержавного утворення в окремих сферах, з урахуванням інтересів усіх без винятку сторін».

Зміна власників «Інтера»

Поява голови адміністрації Президента Сергія Льовочкіна в числі акціонерів медіа–групи «Інтер» стала несподіванкою для її колишнього власника Валерія Хорошковського. Про це він розповів в інтерв’ю сайту «Телекритика». За словами Хорошковського, який після відставки з уряду й продажу телеканалу залишається за кордоном, він вів перемовини й укладав угоду лише з Дмитром Фірташем.

Мера затримали за хабар

Мер міста Арциз (Одеська область), член партії регіонів Юрій Михайлов вимагав від місцевого бізнесмена хабар у розмірі 100 тисяч доларів за передачу в оренду земельної ділянки. Як повідомляє сайт «Думська», правоохоронці затримали міського голову разом зі спільниками «на гарячому» під час отримання частини незаконної винагороди (203,5 тис. грн.). Відкрито кримінальне провадження щодо ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання хабара). Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.