Візовий нокдаун

28.02.2013

Упевнено здобувши на початку лютого домашню перемогу над італійським «Громом», «Українські отамани» забронювали собі місце в «плей–оф» третього сезону Всесвіт­ньої серії боксу. Принаймні так було до позавчорашнього дня, аж поки Всесвiтня серiя боксу (WSB) не вжила дисциплінарних санкцій щодо української команди, яка через проблеми з візами у визначений строк (23 лютого) не з’явилася на матчеву зустріч з аутсайдерами — «Американськими нокаутерами». За неявку на матч до США, згідно з регламентом, українцям зарахували технічну поразку й наклали штраф у вигляді списання трьох очок.

Після таких маніпуляцій наші хлопці мають проблеми перед заключним поєдинком у Великій Британії. У разі якщо вітчизняні боксери програють «Лев’ячим серцям», а «Німецькі орли» переможуть «Казахських левів», то місце «Отаманiв» у «плей–оф» займуть представники Німеччини.

«Спочатку ми намагалися перенести дату протистояння, але після того як американська сторона не змогла вчасно організувати матч, поспішно було прийняте рішення WSB зняти з нашої команди бали перед заключним колом групового турніру», — пояснив генеральний директор «Українських отаманів» Дмитро Гайструк.

У затримці з видачею віз українська сторона звинувачує американське консульство. Мовляв, наша команда, Федерація боксу України, АІBA, керівництво американської команди доклали максимум зусиль, щоб наші боксери вчасно отримали візи, але вплинути на рішення дипломатичної інстанції — не в наших силах.

Очільники «Отаманів» залишають за собою право подати апеляцію на необґрунтоване покарання. «Якщо після бою з британцями нас не буде влаштовувати позиція в турнірній таблиці, я буду подавати апеляцію, оскаржувати рішення Всесвітньої серії боксу та вимагати проведення бою у США. У нас є достатньо доказів для відстоювання нашої позиції», — сказав пан Гайструк.

Проте, думається, що 1 березня у Великій Британії наші боксери в ринзі доведуть своє право на участь у «плей–оф». У цій матчевій зустрічі анонсована участь трьох найкращих вітчизняних боксерів–олімпійців — Олександра Усика, Василя Ломаченка та Олександра Гвоздика (перше протистояння в Києві завершилося перемогою українців — 4:1).