НОВИНИ ПЛЮС

08.02.2013

Очима камери

У Києві стартувала виставка провідних світових фотожурналістів World Press Photo. Представлені роботи стали найкращими на 55–му однойменному конкурсі, що є одним із найавторитетніших міжнародних щорічних оглядів світової фотожурналістики. Цього року переможцями визнано 57 фотографів iз 24 країн. Світлини за 2012 рік у своїй темі мають здебільшого ідеї страждання, насильства та людських катастроф. Серед світлин лауреатів — українські реалії: пацієнти психоневрологічного диспансеру , лідерка «ФЕМЕН» та наркозалежна жінка з Кривого Рогу. Експозиція представлена в Музеї історії міста Києва і працюватиме до 27 лютого.

Жадан на великому екрані

Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» готується до екранізації. Режисер проекту, кінематографіст, поет, теле– та радіоведучий Ярослав Лодигін бачить майбутню стрічку незалежним проектом iз бюджетом у 500 тис. —1 млн. доларів, а фінансування продюсери шукають не лише в Україні, а й за кордоном. В успіхові майбутнього фільму творці не сумніваються: «Головне в цьому романі — його сильна драматургічна конструкція, актуальність і кінематографіч­ність». Нині автори картини готують документальний фільм, де йдеться про втілення їхньої ідеї в життя і передано дух роману.

Дитячі співанки міжнародного масштабу

Дитячий пісенний конкурс «Євробачення–2013» пройде в Україні восени. Таке рішення ухвалила Наглядова рада конкурсу. «Завдяки нашому попередньому досвіду з НТКУ та її планам на цьогорічний конкурс ми чекаємо на красиве шоу в Києві», — підтвердив офіційне рішення Ради Владислав Яковлєв, виконавчий директор Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення». Йдеться про конкурс у 2009 році, який успішно пройшов під керівництвом Національної телекомпанії України. Нагадаємо, останнім переможцем дитячого «Євробачення» стала українка Анастасія Петрик. Однак, на відміну від «дорослого» «Євробачення», це не дає право на проведення наступного конкурсу на батьківщині переможця.