Перо навчить

07.02.2013

Проблеми з орфографією й каліграфією — біда не лише українських школярів. Це тенденція світового масштабу. Нині діти значно більше часу проводять за комп’ютерами, а не з книжками та прописами. У таких умовах значно складніше навчитися писати без помилок, і взагалі писати від руки. Щоб спробувати якось вирішити цю проблему, в Німеччині розробили ручку, яка вібрує в руці, коли «бачить» помилки «писаря».

За повідомленням газети «Дейлі мейл», такий гаджет пропонує Німецька компанія Lernstift і конкретно винахідники Фальк та Менді Вольськи. Їхня ручка має два режими застовування: режим каліграфії та режим орфографії. Перший стежить за почерком, а другий — виявляє орфографічні та граматичні помилки.

Ручка виглядає майже як звичайна, лише потовщена в середній частині. Датчики, вбудовані в перо, можуть швидко виявляти зміни в тому, як виписуються літери, і змушують ручку вібрувати, повідомляючи про помилки чи вади почерку.

За словами розробників, на створення диво–ручки їх надихнув син, котрий пише з помилками. Подружжя сподівається, що електронне перо Lernstift допоможе швидше навчитися писати каліграфічно й без помилок те лише дітям, а й людям старшого віку. Щоправда, наразі така ручка перебуває на стадії прототипу, тобто не є предметом масового виробництва.