ХРОНІКА

07.02.2013

Баскетбол

ФІБА–Європа визнала українку Аліну Ягупову найкращим молодим гравцем року. За результатами об’єднаного голосування уболівальників та представників ЗМІ баскетболістка кіровоградського «Єлисавет–баскета» випередила Фарію Абді зі Швеції та іспанку Кверелл Кассас.

Захисниця Ягупова допомогла збірній України пройти відбір на Євробаскет–2013, ставши лідеркою кваліфікаційного турніру за результативністю (14,3 очка) і підбираннями (6,3) в середньому за гру. Молодіжна збірна України U–20 із Ягуповою на минулорічній першості Європи дійшла до чверть­фіналу, й Аліна знову була найкращою на турнірі за результативністю та передачами.

Хокей

«Вінніпег» — «Флорида» — 3:2 ОТ (Понікаровський «В» — «0», 1 силовий прийом, 13 хв. 32 сек.), «Філадельфія» — «Тампа–Бей» — 2:1 (Федотенко «Ф» — 0+1, «+1», 1 кидок, 14 хв. 16 сек.).

Руслан Федотенко виступив асистентом Тома Сестіто, коли «Флаєрз» у третьому періоді закидали переможну шайбу у ворота «Лайтнінг». Це третє очко Федота в сезоні.

У Східній конференції «Вінніпег» іде на дев’ятому місці (9 очок у 9 матчах), «Філадельфія» — дванадцята (8 очок у 10 матчах).

Футбол

Спаринги. «Металург» (Д) — «Локомотив» (Сф, Болгарія) — 1:2 (Траоре), ЦСКА (Сф, Болгарія) — «Олександрія» — 1:1 (Бровченко; пен. — 7:6), «Чорноморець» — «КСМС Ясси» (Румунія) — 1:0 (Бобко), «Ворскла» — «Зестафоні» (Грузія) — 1:1 (Чичиков), Вірменія — Люксембург — 1:1.

* * *

Мадридський «Реал» домовився про купівлю лідера «Наполі» Едінсона Кавані. Як повідомляє газета «Ель паїс», клуби дійшли до угоди про трансфер 25–річного нападника збірної Уругваю після закінчення сезону, і гравець уже погодив умови особистого контракту. «Королівський клуб» нібито заплатить за Кавані аж 50 млн. євро. При цьо­му інтерес до зірки серії А виявляють також «Челсі», «Манчестер Сіті», «ПСЖ» й «Зеніт».

Дзюдо

На Континентальному кубку в Софії жіноча збірна України здобула три медалі. Бронзовими призерками стали Марина Черняк (категорія до 48 кг) та Анастасія Турчин (78 кг), «срібло» виборола чемпіонка Європи та віце–чемпіонка світу серед юніорів Олександра Старкова (52 кг). У сутичці за перше місце дніпропетровка поступилася Юкі Хашимото з Японії. У загальному медальному заліку Україна посіла сьоме місце.

Сучасне п’ятиборство

У Донецьку відбувся відкритий етап Кубка України з сучасного п’ятиборства, в якому взяли участь також представники Росії й Білорусі. Серед жінок перемогу здобула луганська спортсменка Ганна Буряк, друга — донеччанка Ірина Хохлова. У змаганнях чоловіків «золото» здобув киянин Павло Тимощенко, «срібло» — Дмитро Кирпулянський із Макіївки.

«Формула–1»

В іспанському Хересі стартували традиційні передсезонні тести. У перший день заїздів кращим був британець Дженсон Баттон із «Макларена». Другий час показав Марк Уеббер із «Ред булл», третій — Ромен Гросжан із «Лотуса».