Основний інстинкт прем’єр–міністра

05.02.2013

У Сербії спалахнув скандал, пов’язаний із жорстоким розіграшем прем’єр–міністра країни Івіци Дачича. Над ним насміялися у стилі відомої сцени за участю Шерон Стоун із фільму «Основний інстинкт». Телеведуча, яка брала інтерв’ю в глави уряду, «забула» вдягнути спідню білизну, а їхню розмову зняла прихована камера.

Як виявилося, це була підлаштована сцена рейтингового шоу «Місія нездійсненна», що виходить на одному із сербських телеканалів. В об’єктив оператора потрапили і оголені жіночі принади модельки, котра вдавала з себе журналістку та розставляла при цьому ноги, сидячи перед Дачичем, і зацікавлена реакція прем’єр–міністра на нібито «випадкову» еротику.

Незалежна асоціація журналістів Сербії засудила авторів програми, в якій глава уряду «піддався непристойній і неприйнятній провокації». За оцінкою НАЖС, подібні дії «не відповідають стандартам професійної журналістики і можуть бути охарактеризовані як порнографія».

З іншого боку, лунають вимоги встановити ступінь відповідальності співробітників, які відповідають за безпеку прем’єр–міністра. Зокрема, у профспілці поліцейських Сербії називають «великою ганьбою» той факт, що в департаменті безпеки аж до того дня, коли в інтернеті з’явився скандальний ролик, не знали про брутальні кпини над одним із лідерів держави. А відеоролик на YouTube, до речі, лише за одну добу набрав більше мільйона переглядів.