Сьома битва джедаїв

30.01.2013

«Зоряні фільми» приростуть ще одним великим художнім фільмом, уже сьомим. Однак зніматиме його не «батько» джедаїв Джордж Лукас, а зовсім інший режисер. За інформацією Бі–Бі–Сі, це буде Джей Джей Абрамс — автор картин «Місія нездійсненна–3», «Стартрек», «Армагеддон» та ін. Сам Лукас назвав такий вибір ідеальним. «Зоряні війни» в надійних руках», — зазначив постановник легендарної кіносаги.

У грудні минулого року студія Діснея завершила процес купівлі в Джорджа Лукаса всіх серій «Зоряних воєн» та його кінокомпанії Lucasfilm. Загальна сума операції склала 4,6 млрд. доларів. Відповідно до угоди, Disney придбав також усі права на продовження фантастичної франшизи. Оскільки про все домовлялися полюбовно з обопільною вигодою, то Лукас погодився бути творчим консультантом структури, яка зніматиме наступну серію «Зоряних воєн».

Нова серія повинна вийти на екрани у 2015 році. Події в ній розгортатимуться після шостого епізоду — «Повернення джедая», що вийшов у прокат 1983 року. Нагадаємо, Лукас знімав частини саги майже в довільній послідовності, а не відповідно до розвитку сюжету (4–5–6–1–2–3). Але тепер логіку подій буде відновлено, і після сьомої серії підуть восьма та дев’ята.

Сценарій для нового фільму напише Майкл Арндт («Маленька міс Щастя», «Історія іграшок–3», «Відважна», «Голодні ­ігри–2»).

Нагадаємо, перший фільм із «Зоряних воєн» вийшов на екрани в 1977 році, останній наразі — в 2005–му.