«Це молодість і нерви»

29.01.2013
«Це молодість і нерви»

Перший турнір із новим тренером — Сергієм Ковальцем — українська «молодіжка» завершила на другому місці. Якщо більшу частину дистанції Кубка Співдружності в Петербурзі наші молоді співвітчизники ніби проїхали на котку, розчавлюючи суперників, то в півфіналі «синьо–жовті» насилу впоралися з литовцями, а позавчора у вирішальній грі капітулювали перед російськими ровесниками. За цією грою у спортивно–концертному комплексі «Петербурзький» спостерігали 7 тисяч глядачів.

«Фінал вийшов прекрасним. Уболівальники напевно отримали величезне задоволення, — констатував Ковалець. — Про нашу гру: грали, як могли». Тренер нарікає на травми — через пошкодження в «оболонців» Іраклія Месхії та Сергія Мякушка навіть довелося робити зворотні заміни. Надмірну емоційність своїх підопічних Ковалець пояснює молодістю та великим бажанням перемогти і тільки вітає таке завзяття на полі. Наставник не картає й воротаря Олексія Шевченка із запорізького «Металурга», який на останніх хвилинах за рахунку 2:3 свідомо порушив правила, перериваючи вихід росіянина сам на сам, і заробив вилучення. «Програє і пропускає вся команда, а не лише воротар. Тим більше, що Шевченко витягнув кілька м’ячів, шкода, що не всі. А в останньому епізоді, вважаю, в нього не було іншого виходу, крім порушувати», — каже головний тренер.

Візаві Ковальця Микола Писарєв назвав гру своєї команди у фіналі найкращою на турнірі. Таким чином, росіяни відстояли титул переможців Кубка Співдружності, вперше здобутий ними минулого року, коли це змагання з клубного рівня перейшло у формат «молодіжок».

 

ТАБЛО

Кубок Співдружності (турнір молодіжних збірних U–21, Санкт–Петербург)

Півфінали. Росія — Білорусь — 2:1, Україна — Литва — 2:1 (Бабенко, 69 (пен.); Яковенко, 85 — Накрошюс, 5; вилучення: Рижук, 87 — Мішкініс, 67; Спалвіс, 87).

Фінал. Росія — Україна — 4:2 (Іашвілі, 5 (у свої ворота), Панюков, 37, 76; Махмудов, 90 (пен.) — Калитвинцев, 14, Іванко, 64; вилучення: Шевченко, 90 (У)).

Україна: Шевченко, Насонов (Мякушко, 62; Полярус, 83), Іашвілі, Приндета, Озарків (Акубардія, 46; Гальчук, 90), Нойок, Бабенко, Тащі (Месхія, 54; Філіпов, 74), Калитвинцев, Караваєв, Яковенко (Іванко, 58).

За 3–тє місце. Білорусь — Литва — 2:0.

За 5–те місце. Молдова — Казахстан — 1:0.

За 7–ме місце. Узбекистан — Таджикистан — 2:0.

За 9–те місце. Киргизстан — Естонія — 2:2 (пен. — 4:3).

За 11–те місце. Латвія — Туркменістан — 4:0.

Кращі бомбардири: Панюков (Росія) — 6, Яковенко, Іванко (обидва — Україна), Биков (Білорусь) — 4.