З днем народження, Тагі–і–л!

25.01.2013

Завдяки двом персонажам комедійного телешоу «Наша Раша» — двом мешканцям Нижнього Тагіла, які уособлюють усі найгірші якості «руссо турісто» на відпочинку за системою «все включено», — слово «тагіл» стало називним для цієї сумнозвісної категорії туристів. Якщо раніше на туристичних форумах навіть росіяни шукали готелі «бєз соотєчєствєнніков», маючи на увазі саме таких бикуватих любителів бухати й веселитися, то тепер усе простіше: шукають готелі «без тагіла».

Та попри таку неприємну асоціацію з назвою свого міста, у Нижньому Тагілі Свердловської області знайшлися люди, які ним пишаються. Настільки, що назвали свого новонародженого сина... Тагілом.

Співробітники загсу, як могли, пояснили батькам, що дитині навряд чи буде комфортно жити з таким «топонімічним» іменем. Проте далекобійник Андрій Шибанов із дружиною Наталею наполягли на своєму — мовляв, ім’я для свого первістка вони вибирали довго і зважено, тож відмовлятися від нього не збираються. Зрештою, живуть же люди з іменами Владимир і Софія, хоча існують однойменні міста. «Не подумайте, що ми назвали сина Тагілом, щоб попіаритися. У нас проста сім’я робітників і селян, нам слави не треба. Ми назвали його так для душі», — цитує Андрія Шибанова «Комсомольская правда».