Шерлок у «Вікілікс»

25.01.2013
Шерлок у «Вікілікс»

Прихильники британського актора Бенедикта Камбербетча не знають, плакати їм чи сміятися. З одного боку, вихід на екрани довгоочікуваного третьо­го сезону улюбленого телесеріалу «Шерлок» відкладається на невизначене майбутнє — у найкращому разі прем’єра відбудеться в грудні, але не виключено, що вже й наступного року. Водночас причина, з якої зйомки третьо­го сезону довелося відкласти, шанувальників таланту Камбербетча теж неабияк інтригує. Позавчора стартували зйомки фільму з робочою назвою «П’ята влада», у якому Бенедикт грає головну роль. Цього разу най­оригінальніший із телевізійних Холмсів перевтілиться в засновника скандального сайту «Вікілікс» Джуліана Ассанжа.

В інтернеті вже з’явив­ся й перший кадр зі знімального майданчика — Камбербетч із платиново–білим волоссям виглядає незвично, але й справді схожий на Ассанжа. Поряд із ним — німецький актор Даніель Брюль, відомий за стрічками «Гудбай, Ленін!» і «Безславні виродки». Йому дісталася роль соратника Джуліана, Даніеля Домшайт–Берга.

В основу сценарію по­кладено одразу дві книжки: «Вікілікс: війна Джуліана Ассанжа із секретністю» Девіда Лі та Люка Хардінга і «Вікілікс зсередини» того самого Домшайт–Берга. Німецький хакер познайомився із засновником сайту, який публікує таємні документи уряду США, у 2007 році, і до 2010–го був його прес–секретарем, аж доки не покинув «Вікілікс» після його конфлікту з Пентагоном.

Незважаючи на те, що зйомки тільки–но почалися, компанія–виробник «Дрімворкс» уже й дату прем’єри повідомила: 15 листопада. Режисирує стрічку Білл Кондон, який зняв «Сутінкову сагу: Світанок».