Заслужений «Тріумф»

18.01.2013
Заслужений «Тріумф»

«Будівельник» видряпав чергову єврокубкову перемогу в підмосковного «Тріумфа». (з сайту БК «Тріумф».)

Якщо в регулярному чемпіонаті Суперліги «Будівельник» дозволяє собі розслабитися й програти передостанній команді першості, то права на поразку в швидкоплинному раунді «топ–16» підопічні Айнарса Багатскіса не мають. Тим більше що в Єврокубку доводиться протистояти не «Одесі», якій «будівельники» поступилися минулої п’ятниці, а міцним європейським «горішкам». Російський «Тріумф», до якого позавчора в гості завітав «Будівельник», у потужній російській ПБЛ посідає п’яте місце, зберігаючи шанси на призові місця. Водночас на попередньому етапі Кубка Європи підопічні відомого в минулому розігруючого ЦСКА та збірної Росії Василя Карасьова взагалі продемонстрували вражаючий результат, здобувши шість перемог у шести поєдинках.

Водночас раунд «топ–16» підмосковна команда почала з поразки. Як пояснив тренер, причина невдачі у грі з «Будучностю» — функціональна яма, куди потрапили його баскетболісти через ігрову паузу. Тож у поєдинку з киянами російську команду переповнювало бажання реабілітуватися за невдалий вояж до Чорногорії. Однак переграти «Будку» «Тріумф» не зумів. І хоча долю матчу вирішив лише один пункт, думається, перемога українського колективу, який у трьох з чотирьох «десятихвилинках» був сильнішим, виглядає логічною та закономірною.

Щоправда, проваливши третю чверть, кияни потрапили з «князі в грязі». На велику перерву «Будівельник» пішов із перевагою в шість пунктів (а до того часу взагалі мав удвічі більшу фору), однак наступні десять хвилин ігрового часу стали повним розчаруванням для команди Багатскіса, яка загнала себе в незручне становище. Упродовж заключної чверті українському клубу необхідно було відіграти дев’ять пунктів. І, що приємно, «будівельникам» це вдалося.

«Я попросив гравців показати характер, і моя команда стала грати в нападі так само, як у першій чверті, натомість у захисті діяли значно надійніше, не дозволяючи суперникові забивати вільні кидки», — пояснив рецепт успіху латвійський очільник «Будки». Натомість Василь Карасьов поскаржився на фортуну, яка відвернулася від його гравців в останні секунди двобою.

Як завжди, на висоті у «Будки» був американський тандем Лайонс–Ділейні, снайперський хист яких приносить команді другу перемогу поспіль в «топ–16». Натомість у складі «Тріумфу» проявив себе син головного тренера — 19–річний Сергій Карасьов, який із 17–ма очками став другим за результативністю в своїй команді.

 

ТАБЛО

Кубок Європи. Другий груповий раунд. 2–й тур. Група I. «Тріумф» (Росія) — «Будівельник» (Україна) — 84:85 (23:26, 24:27, 27:12, 10:20; Лайонс (26), Ділейні (16) — Маккі (21)), «Банвіт» (Туреччина) — «Будучность» (Чорногорія) — 89:80.

Турнірне становище: «Будівельник» — 2 перемоги/0 поразок, «Будучность», «Банвіт» — 1/1, «Тріумф» — 0/2.

Група J. ВЕФ (Латвія) — «Більбао» (Іспанія) — 99:76, «Німбурк» (Чехія) — «Валенсія» (Іспанія) — 77:82 (Ліщук («В») — 2 хв. 36сек, 0 очок).

Турнірне становище: «Валенсія» — 2/0, ВЕФ, «Німбурк» — 1/1, «Більбао» — 0/2.

Група K. «Локомотив» (Краснодар, Росія) — «Зельона Гора» (Польща) — 96:87, «Спартак» (СПб, Росія) — «Кахасоль» (Іспанія) — 78:59.

Турнірне становище: «Локомотив» — 2/0, «Спартак, «Зельона Гора» — 1/1, «Кахасоль» — 0/2.

Група L. «Црвена Звєзда» (Сербія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 74:91, УНІКС (Росія) — «Ратіофарм» (Німеччина) — 87:95.

Турнірне становище: «Галатасарай», «Ратіофарм», УНІКС, «Црвена Звєзда» — 1/1.