«Батька Богданчика я викреслила зі свого життя»

16.01.2013
«Батька Богданчика я викреслила зі свого життя»

Діана із сином та батьками, які її підтримують і допомагають. (Миколи КАРНАРУКА.)

Наприкінці 2011 року «УМ» в інформації «Лялька для доньки» розповідала про те, як у Черкаському пологовому будинку №2 народила дитину 14–річна школярка Діана Кньовець. Дівчинка стала мамою справжнього богатиря — хлопчик з’явився на світ вагою 4,150 кілограма і зростом 56 сантиметрів. Головний лікар пологового будинку №2 Василь Габро, який робив породіллі кесарів розтин, зізнався «Україні молодій», що в його 35–річній акушерській практиці Діана — наймолодша за віком породілля, хоча за статурою вона схожа не на підлітка, а на дорослу дівчину.

«Будете бабусею!»

Вiдтодi минуло більше року, і ми вирішили дізнатися, як живе юна мама зі своїм сином, якого вона назвала Богданом. Малюку нині 1 рік і 3 місяці. Він уже добре ходить, і, поки дорослі розмовляють, Богданчик, одягнутий у теплий костюмчик, спочатку бігає по квартирі, а потім вмощується на руках у дідуся Михайла Миколайовича. Тим часом мама Діани Ольга Іванівна порається на кухні, а сама юна мама вчить уроки.

Нині життя у цій сім’ї увійшло у своє звичне русло. Але яким нелегким видався минулий рік — знають лише в родині Кльовців...

Про те, що з тринадцятирічною донькою щось не так, першою помітила її мама. Вона звернула увагу, що в Діани набрякають ноги. «Думала, щось із нирками у дитини. Пігулки давала, травичку заварювала. А потім розтяжки з’явилися. Пішли на УЗД, а лікарка мені каже: «Ну що, будете бабусею!» — пригадує пережите Ольга Іванівна. Як з’ясувалося, в ту пору Діана була на п’ятому місяці вагітності. Живота не було видно, тому що дівчина повненька й виглядає старшою свого віку.

Від почутого майбутню бабусю медикам довелося відпоювати корвалолом. 36–річна жінка довго й безутішно плакала й не знала, що їм робити далі. «Думала, що посивію, важко було неймовірно», — ділиться спогадами пані Ольга. Зізнається, що в тому шоці навіть подумували про штучні пологи. Та лікар сказав, мовляв, «хочете мене в тюрму посадити?». А дехто з медиків радив взагалі виїхати з Черкас в інше місто й народити дитину там та... продати. «А ти б своє продала?», — обурилася у відповідь Ольга Іванівна.

Вона каже, що з батьком Богданчика — 19–річним Максимом — Діану познайомила сестра Альона, котра дружила з сестрою хлопця. Спочатку парубок спілкувався зi школяркою по телефону. Потім вони зустрілися, а згодом разом відсвяткували Новий рік.

«Наша донька ще зустріне достойну людину»

Ольга Іванівна розповідає, що дозволила святкувати в їхній квартирі з умовою, що від сусідів не буде скарг на шум та гам. Сама вона в ту ніч чергувала в диспетчерській таксі. Каже, вранці прийшла — в оселі порядок: чисто й прибрано.

Наступна зустріч Максима та Діани сталася пізніше. Коли Ольга Іванівна знову пішла в нічну зміну. Тоді все й сталося... «Вже через тиждень Максим перестав відповідати на дзвінки Діани. Донька сиділа вдома й нікуди не виходила. Я непокоїлася, все допитувалася: може, в школі її ображають», — згадує Ольга Іванівна. «Я боялася і мамі зізнатися, і сестрі, тільки Юлі сказала, теперішній кумі», — пояснює своє мовчання Діана. Каже, любила Максима...

У школі про вагітність Діани не знали, а коли стало все відомо, шкільні друзі перестали з нею спілкуватися. «Залишилася тільки одна Юля», — зітхає пані Ольга.

Вона пригадує, як їм подзвонив Максим і заявив, що одружуватися не збирається, але обіцяв допомагати дитині. А згодом у родині Діани дізналися, що й ще одна дівчина від Максима вагітна. «Тоді я й написала заяву в міліцію, бо скільки він буде робити дітей», — каже Ольга Іванівна.

Коли народився Богданчик, Діана відправила Максиму «есемеску» й повідомила про сина. Та тільки ні сам хлопець, ні його батьки на те не відреагували. Тому малого по–батькові записали Іванович — так звали батька Ольги Іванівни, а прізвище у нього — Кньовець.

У квітні минулого року Максима за секс із неповнолітньою засудили на два роки ув’язнення. Цей термін він відбуває у виправній колонії в місті Олександрія на Кіровоградщині.

«Коли я зрозуміла, що ми з сином не входимо у плани Максима, то викреслила його зі свого життя. Нині відвідую вечірню школу, а потім піду вчитися на кухаря», — ділиться планами на майбутнє юна мама Діана.

«Наша донька ще зустріне достойну людину. Зі мною чоловік теж одружився, хоча я й була з дитиною. І любив, і виховував її, і Діану народили», — підсумовує пані Ольга.