ХРОНІКА

16.01.2013

Футбол

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 19–го туру. «Хетафе» — «Гранада» — 2:2.

Турнірне становище після першого кола: «Барселона» — 55, «Атлетико» — 44, «Реал» — 37, «Бетіс» — 34, «Малага», «Райо Вальєкано» — 31, «Валенсія», «Леванте» — 30, «Реал сос.» — 26, «Вальядолід», «Хетафе» — 25, «Севілья», «Сарагоса» — 22, «Атлетик» — 21, «Севілья», «Еспаньйол» — 18, «Гранада», «Мальорка» — 17, «Депортиво» — 16, «Осасуна» — 15.

Колишній головний тренер «Валенсії» та московського «Спартака» Унаї Емері очолив «Севілью». Перед цим андалусійці звільнили з посади «головного» Мічела Гонсалеса.

* * *

Захисник «Динамо» Бетао через «Твіттер» повідомив, що залишає київський клуб. Як написав бразилець, президент Ігор Суркіс дав «добро» на його перехід у Францію. Ймовірно, йдеться про «Евіан», який уже орендував Мілоша Нінковича.

25–річний захисник збірної Узбекистану Віталій Денисов перейшов із «Дніпра» в московський «Локомотив». Трансфер у Росію він назвав «безумовним кроком уперед» для себе, а російську першість — «безперечно, сильнішою за українську».

* * *

Новим власником ФК «Олександрія» став народний депутат України від Партії регіонів Сергій Кузьменко. Перед цим колишній власник клубу Микола Лавренко відмовився від фінансування команди, яка в першій лізі йде на третій позиції.

Олімпізм

Позавчора в Москві урочисто представили факел естафети Олімпійського вогню «Сочі–2014». Смолоскипи, розроблені російською командою дизайнерів під керівництвом Володимира Пирожкова та Андрія Водяника, презентували посли Зимової Олімпіади–2014 Тетяна Навка, Наталія Водянова, Ілля Авербух та Олеся Владикіна.

Олімпійський факел виконано методом лиття з алюмінієвого сплаву в срібному та червоному кольорах, паралімпійський — у срібному й блакитному. У смолоскипі вгадується перо казкової Жар–Птиці. Він має довжину 95 см і важить близько 1,8 кг.

Всього буде вироблено 14 тисяч факелів Олімпійського вогню і більше однієї тисячі — Паралімпійського.

Автоспорт

Дев’ятий етап ралі «Дакар» між перуанськими містами Тукуман і Кордова виграв іспанець Хоан Нані Рома на «Міні», на 4 хв. 11 сек. від нього відстав лідер загального заліку позашляховиків Стефан Петерансель («Міні»). Екіпаж українця Вадима Нестерчука з російським штурманом Володимиром Дем’яненком на «Міцубісі» показав 27–й час (+53.22) і в загальному заліку піднявся на 30–ту позицію (+9:39.06).

Катарець Аль–Аттія, який досі йшов другим, через поламку свого «Баггі» не фінішував і вибув із боротьби за трофей. А дві російські команди G–Force Proto з українськими штурманами вчора утримували 18–те й 21–ше місця генеральної класифікації.

У заліку вантажівок на першу сходинку піднявся КамАЗ росіянина Едуарда Ніколаєва, а серед мотоциклістів — португалець Рубен Фаріа на КТМ.