ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.01.2013

Юлія Тимошенко,
ув’язнена екс–Прем’єр–міністр

— про свій протест у лікарні Укрзалізниці:

— Сьогодні я починаю свою особисту акцію громадянської непокори, і з цього моменту я більше не визнаю ваших прокурорів та слідчих — вони не ті, за кого себе видають, вони — ваша, Вікторе Федоровичу, корумпована, аморальна, політично заангажована злочинна група, легіон нових пукачів, ряджених у погони, портупеї та кокарди. Ваші прокурори та слідчі діють іменем України, але їх гімном була і залишається «Мурка».

(Tymoshenko.ua)

Леонід Кравчук,
голова Конституційної асамблеї,
екс–Президент

— про роботу над новим Основним законом:

— Члени Конституційної асамблеї аналізують усі положення нинішньої Конституції, з’ясовують, чому деякі норми не виконуються. Приміром, у Конституції записано, що народний депутат голосує особисто. А на практиці ми бачимо, що в парламенті процвітає кнопкодавство. Тому, можливо, доцільно виписати, щоб депутат ніс відповідальність. Не можна, щоб народні обранці поводилися, як вовки в лісі.

(«Комсомольськая правда в Україні»)

Олександр Бригинець,
нардеп від «Батьківщини»

— про французького актора Жерара Депардьє, який прийняв російське громадянство:

— Кремль усиновив скупого Жирара! У Франції є свої «тушки».

(Facebook)

Андрій Табалов,
нардеп, обраний до ВР
від БЮТ, який став «тушкою»,

— про те, чому він не увійшов до фракції «Батьківщини», хоча обіцяв це зробити під присягою:

— Ми [з батьком] не увійшли у фракцію з принципових причин, і про це знає вся країна. Уже ні для кого не секрет, що керівництво «Батьківщини» розмінювало високий результат [на виборах] за партійним списком на здачу своїх прихильників у мажоритарних округах. Нам вдалося зламати тенденцію... У розпал виборчої кампанії я залишився фактично сам на сам з адмінресурсом, і мені довелося відстоювати перемогу в судах. Так, я переміг за очками... А відцентрові процеси у фракції триватимуть, бо багато депутатів–мажоритарників мають зобов’язання перед виборцями, які неможливо реалізувати в глухій опозиції.

(УНІАН)

Ірина Луценко,
нардеп від «Батьківщини», дружина засудженого екс–глави МВС

— про те, чому при цій владі Юрієві Луценку не світить задоволення його скарг на злочини, скоєні прокуратурою:

— Влада діє за принципом: «Все у нашій власті, якщо всі наші при власті». Тож нехай усі виконавці владних замовлень поки тішать себе надією, ніби в них усе схоплено і це триватиме вічно.

(прес–служба «Народної самооборони»)