«Лимон» без вищої освіти

11.01.2013

Для того, щоб чесно заробити мільйон доларів власним розумом, зовсім необов’язково бути академіком чи навіть мати вищу освіту. 37–річна домогосподарка з Мумбая Санміт Каур Сохні закінчила тільки звичайну школу, але це не завадило їй стати першою жінкою, яка виграла головний приз в індійському телешоу «Хто хоче стати мільйонером?». Правильно відповівши на всі запитання ведучого, відомого боллівудського актора Амітабха Баччана, місіс Сохні отримала чек на 50 мільйонів рупій — 1 мільйон доларів США. В ефір програма вийде завтра.

Власне, це взагалі лише другий випадок в історії індійського «Мільйонера», коли гравець зірвав головний куш. Першим у 2011 році був Сушіл Кумар зі штату Біхар.

Свіжоспечена мільйонерка каже, що несподіваним багатством завдячує двом своїм донькам, які вмовили її піти на програму. Попри те, що після школи вона далі не вчилася, Санміт — жінка ерудована, адже дуже багато читає. Завдяки цьому вона навіть підробляла приватним репетитором. За словами пані Сохні, через хворобу вона чотири роки була прикута до ліжка, і всі сімейні заощадження довелося витратити на лікування.

«Обравши відповідь на останнє запитання, я подивилася на пана Баччана. Він виглядав сумним, і я подумала: ну все, дівчино, ти програла... А коли він оголосив: «Ви виграли!», я просто отетеріла», — розповіла журналістам переможниця.