«Сутінки» в «малиннику»

11.01.2013
«Сутінки» в «малиннику»

Крістен Стюарт.

Пройшовши наприкінці 2007 року кастинг на роль Белли Свон у «Сутінковій сазі», молода актриса Крістен Стюарт забезпечила собі місце в першому зірковому ешелоні щонайменше на наступну п’ятирічку. «Сутінки» принесли їй обожнювання мільйонів підлітків і гонорари справді зіркового рівня (скажімо, за кожну з двох частин останньої «Сутінкової саги» — «Світанку» — 22–річна актриса отримала по 12,5 мільйона доларів). Здавалося б, до чого ще прагнути? Ну хіба що до «Оскара». І не виключено, що Крістен таки отримає жадану нагороду Американської кіноакадемії, адже серед її фільмів є багато справді достойних картин, зокрема минулорічна «На дорозі». Але якщо «золотий чоловічок» коли–небудь Стюарт і дістанеться, то вже напевне не за її найпопулярнішу роль. Натомість шанси отримати так званий «анти–Оскар» у «Белли» цього року великі. Адже за «Сутінки: Світанок» Крістен Стюарт номіновано одразу у двох категоріях премії за найбільш сумнівні досягнення в кіноіндустрії «Золота малина».

Загалом остання серія «Сутінкової саги» представлена у всіх 10 номінаціях «Золотої малини», у тому числі «Найгірший фільм», «Найгірший режисер», «Найгірший сценарій», «Найгірший актор» (Роберт Паттінсон) та «Найгірша актриса» (Стюарт). Окрім того, Роберта із Крістен можуть назвати «Найгіршою екранною парою» — вони вже двічі претендували на «анти–Оскара» в цій номінації, тож цього разу, можливо, нарешті виграють.

Конкуренцію в боротьбі за «Золоту малину» вампірській кіносазі складуть комедія «Мій пацан» із Адамом Сендлером (7 номінацій) та «Морський бій», де в акторському амплуа спробувала себе співачка Ріанна (6). І одразу потрапила в номінацію «Найгірша актриса другого плану». За це звання вона змагатиметься з партнеркою по цій стрічці Бруклін Декер, а також Дженніфер Лопес, Джессікою Біл та Ешлі Грін. За звання найгіршої виконавиці головної ролі Крістен Стюарт побореться з Барбарою Стрейзанд, Кетрін Хейгл, Мілою Йовович та... актором Тайлером Перрі — його номіновано за переодягання в жінку у фільмі «Програма захисту свідків Медеї». Перрі також претендує на нагороду в категорії «Найгірший актор» — разом з Адамом Сендлером, Ніколасом Кейджем, Едді Мерфі та вже згаданим Паттінсоном.

Переможців цього року буде оголошено напередодні церемонії вручення «Оскарів», 23 лютого. Нагадаємо, торік організатори «Малини» відійшли від традиції й оприлюднили список лауреатів 1 квітня.