Помер не від щастя

10.01.2013

Прихильники теорії про врівноваженість усього в цьому світі переконані: прагнути виграшу в лотерею не варто. Адже свій несподіваний подарунок доля може компенсувати не менш несподіваною життєвою трагедією. Недарма ж чимало везунчиків, які зривають багатомільйонні джекпоти, спиваються, розоряються або й передчасно помирають, виявившись неготовими до такого багатства.

Цей сумний перелік поповнив і 46–річний американець Уруж Хан, який у червні виграв у миттєву лотерею 600 тисяч доларів. Після сплати податків із них залишилося 425 тисяч. Половину цієї суми щедрий чоловік збирався пожертвувати дитячій лікарні, а другу половину Хан планував вкласти у свій бізнес — мережу хімчисток. Але не встиг. Наступного дня після того, як йому вручили виграшний чек, Уруж раптово помер. І навіть отримати гроші не встиг — майже через місяць по смерті щасливця–невдахи це зробили його спадкоємці.

Тоді ця смерть якихось особливих підозр не викликала — мовляв, загнувся чоловік від надмірного щастя, з ким не буває. Проте одному з родичів нагла смерть свіжоспеченого багатія здалася підозрілою. На його запит було проведено повторний розтин тіла і токсикологічну експертизу, за результатами якої з’ясувалося: причиною смерті Хана стала коняча доза ціаніду. Тепер цю справу розслідують як убивство.

Цікаво, що, дізнавшись про виграш, чоловік дав обітницю більше ніколи не грати в азартні ігри після здійснення хаджу — паломництва до Мекки.