ХРОНІКА

10.01.2013

Теніс

Після першого кола чоловічої кваліфікації на відкритому чемпіонаті Австралії в Мельбурні вибули з боротьби двоє з трьох українців. Денис Молчанов виграв в узбека Фарруха Дустова — 7:6, 6:4. Натомість Іван Сергєєв, сіяний у відборі під 29–м номером, поступився Адріану Маннаріно з Франції — 2:6, 5:7. А дебютант турнірів серії «Великого шолома» Олександр Недовєсов програв голландцеві Тімо де Баккер (13) — 3:6, 4:6.

Футбол

У 20–х числах січня може бути ухвалено рішення про зняття київського «Арсеналу» з чемпіонату України. Про це в інтерв’ю сайту Mignews повідомив президент клубу Вадим Рабинович. За його словами, «каноніри» «втратили двох своїх найбільших фінансових спонсорів» (імовірно, один із них — Ігор Коломойський та наближені до нього бізнес–структури. — Ред.), і тепер неможливо виконувати фінансові зобов’язання за контрактами із гравцями, з яких дехто отримує «навіть по 50 тисяч євро на місяць».

Окрім ліквідації клубу, Рабинович бачить такі розв’язання виходу з кризи: припинення співпраці з п’ятьма провідними футболістами та надання їм статусу вільних агентів в обмін на їх відмову стягувати з ФК борги; передача клубу іншому власникові, який візьметься спонсорувати команду; поява партнерів «Арсеналу» в особі представників київської міської влади.

За даними сайту «Обозрєватєль», перед схожими викликами опинилися і «Волинь» та «Кривбас», яким теж фінансово сприяли структури Коломойського — власника «АероСвіту».

* * *

Учора футболістам краснодарської «Кубані» офіційно представили нового головного тренера — Леоніда Кучука. Із 1 січня білоруський фахівець та його помічники погодилися на припинення співпраці з київським «Арсеналом» за обопільною згодою.

* * *

Кубок Іспанії. 1/8 фіналу. «Малага» — «Ейбар» — 4:1 (перший матч — 1:1), «Валенсія» — «Осасуна» — 2:1 (2:0).

* * *

Кубок англійської ліги. 1/2 фіналу (перший матч). «Бредфорд» — «Астон Вілла» — 3:1.

«Бредфорд», що представляє четвертий за рангом дивізіон, близький до виходу у фінал змагання, перемога в якому дає перепустку в Лігу Європи.

* * *

Кубок Італії. 1/4 фіналу. «Лаціо» — «Катанія» — 3:0.

* * *

Контрольний матч. «Баварія» — «Шальке» — 5:0.

Хокей

ПХЛ. «Леви» — «Динамо» (Х) — 4:5 Б (переможний буліт — Бондарєв), «Компаньйон» — «Беркут» — 3:1 (1:0, 1:1, 1:0; Гаврилюк, 10 (більш.); Малов, 39 (більш.); Глєбов, 60 (пуст. ворота) — Міхнов, 35).

* * *

КХЛ. «Амур» — «Югра» — 3:2 Б, «Металург» (Нк) — «Авангард» — 3:5, «Сибір» — «Барис» — 3:1, «Салават Юлаєв» — «Динамо» (М) — 1:0, «Торпедо» — «Витязь» — 1:3, «Атлант» — «Сєвєрсталь» — 0:3, «Локомотив» — «Динамо» (Мн) — 4:1, ЦСКА — «Автомобіліст» — 4:3 Б, «Ак барс» — СКА — 3:1, «Слован» — «Трактор» — 4:3 ОТ, «Лев» — «Металург» (Мг) — 2:5, «Спартак» (Москва) — «Донбас» — 3:1 (0:0, 0:1, 3:0; Ніконцев, 53; Радівоєвич, 58; Петров, 60 (пуст. ворота) — Недорост, 24).

Попри поразку в матчі, який тренер донеччан Юліус Шуллер назвав «найгіршим у сезоні», «Донбас» зберіг восьме місце в турнірній таблиці Західної конференції.

Слідом за Понікаровським і Федотенком до НХЛ із «Донбасу» поїхав і захисник Антон Бабчук — у нього контракт із «Калгарі».

Автоспорт

На четвертому етапі ралі «Дакар» у Перу, який проліг між містами Наска й Арекіпа та був ще складнішим, ніж попередні, українська команда «Сікст Юкрейн» показала 32–й час у заліку позашляховиків і піднялася на 35–ту сходинку генеральної класифікації. А першим позавчора приїхав екіпаж Аль–Аттія/Крус (Катар/Іспанія) на «Баггі», котрий у загальному заліку відтак посідав друге місце з відставанням від лідерів лише в 5 хв. 16 сек. Цікаво, що катарець Нассер Салех Аль–Аттія — бронзовий призер Олімпіади–2012 у стендовій стрільбі.

Загальний залік після 4 етапів: 1. Петерансель/Коттре (Франція, «Міні»)… 9. Гадасін/Кузьмич (Росія/Україна, «G–Force Proto») — +1:22.07... 22. Васильєв/Євтехов (Росія/Україна, «G–Force Proto») — +2:58.23… 35. Нестерчук/Дем’яненко (Україна/Росія, «Міцубісі») +4:58.24…