МОЗАЇКА

09.01.2013

Трансфери

Гравці національної збірної України Євген Селін та Роман Безус перейшли з полтавської «Ворскли» до київського «Динамо».

Як повідомив сайт столичного клубу, контракти і з 24–річним лівим захисником Селіним, і з 22–річним атакувальним хавбеком Безусом підписано на п’ять років.

* * *

Великий розпродаж у київському «Арсеналі» почався. Як повідомляє сайт «Дніпра», на перший тренувальний збір до Іспанії з дніпропетровським клубом їдуть аж четверо «канонірів» — захисники Ерік Матуку і Володимир Польовий, півзахисники Олександр Кобахідзе та Євген Шахов.

Екс–наставника «Арсеналу» Леоніда Кучука різні ЗМІ називають кандидатом на пост головного тренера краснодарської «Кубані».

* * *

«Дніпро» та англійський «Фулхем» ведуть переговори про трансфер ганського півзахисника Дерека Боатенга. Лондонці вже отримали дозвіл на роботу для свого потенційного новачка.

* * *

Відомий португальський футболіст Рікардо Куарежма не прийняв пропозицію про перехід до ужгородської «Говерли». Керівництво закарпатців днями оголосило про намір підписати 29–річного хавбека, який раніше грав за «Спортинг», «Барселону», «Порту», «Інтер», «Челсі» й «Бешикташ», — мовляв, якщо «Говерлу» в Україні відверто «засуджують», то доведеться перемагати за рахунок високого класу виконавців. Але Куарежма натомість позавчора підписав півторарічний контракт із клубом «Аль–Ахлі» з ОАЕ.

* * *

30–річний російський півзахисник Марат Ізмайлов перейшов із лісабонського «Спортинга» до «Порту». Контракт підписано на два з половиною роки.

Оренда

Захисник Микола Іщенко залишає «Іллічівець» і повертається у донецький «Шахтар». У Маріуполі він перебував в оренді, тоді як права на Іщенка належать «гірникам».

Імовірно, за тим самим маршрутом переїде й півзахисник Торніке Окріашвілі, який відіграв перше коло в «Іллічівці» й був визнаний найкращим футболістом Грузії 2012 року. Окріашвілі також має чинний контракт із «Шахтарем» і, ймовірно, вирушить із «кротами» на зимові збори.

* * *

Український нападник Олег Ящук, який відіграв п’ять iз половиною сезонів за «Серкль Брюгге», найближчі півроку захищатиме кольори іншого бельгійського клубу — «Вестерло» — на правах оренди. Влітку 35–річний легіонер стане вільним агентом, і, ймовірно, до «Серкль Брюгге» вже не повернеться.

На даний час «Вестерло» виступає в другому дивізіоні й веде боротьбу за повернення в еліту.