Іменем Адель!

27.12.2012
Іменем Адель!

24–річна англійка Адель Лорі Блу Едкінс — одна з найпопулярніших співачок у світі. Її альбом «21» не лише удостоївся шести премій «Греммі», а й став найбільше продаваним диском ХХІ сторіччя у Великій Британії і п’ятим за цим показником у світі. Цього року саме вона записала саундтрек до нового фільму «бондіани» «Координати Скайфолл», а у квітні журнал Entertainment Weekly визнав її найвизначнішою співачкою сучасності.

Охочих попаратизувати на такій славі вистачає. Тому днями Адель запатентувала власне ім’я, щоб упередити його використання з комерційною метою (наприклад, у назвах парфумів, коштовностей тощо). За інформацією газети «Сан», співачка передусім турбувалася про те, щоб ніхто не використав її ім’я для того, щоб продавати неякісний товар чи послуги.

Такі побоювання не випадкові, адже зі схожими проблемами стикалася не одна зірка. Леді Гага, скажімо, кілька місяців тому подала судовий позов проти компанії Excite Worldwide LLC, яка, не поставивши її до відома, планувала випускати косметику під брендом Lady Gaga.

Хоча запатентувати ім’я не так легко, як здається. Коли Бейонсе та Джей Зі намагалися зареєструвати як товарний знак ім’я своєї дочки Блу Айві, відповідне відомство знаменитому подружжю відмовило.