ХРОНІКА

27.12.2012

Хокей

ХК «Леви» тимчасово призупинив участь у ПХЛ. Приводом для цього стала незрозуміла ситуація, що склалася у Професіональній хокейній лізі, зокрема невиправдана пауза у чемпіонаті, яка спровокувала напруження в колективі команді, повідомляє сайт львівського клубу. У зв’язку з невизначеністю подальших планів ПХЛ та порушенням регламенту чемпіонату у Львові вирішили розпустити гравців на канікули.

Нагадаємо, що 17 грудня ПХЛ оголосила про призупинення чемпіонату України через фінансовий голод — клуби не сплатили необхідні внески, і судді та інші відповідальні працівники відмовлялися обслуговувати ігри. Грати міг лише «Білий барс», який єдиний зробив необхідну проплату. Потім внески сплатили ще кілька клубів, зокрема «Леви», але календар остаточно зламався. Зокрема, було скасовано матч 25 грудня «Динамо» (Х) — «Беркут».

* * *

КХЛ. «Динамо» (Р) — «Югра» — 1:3, «Лев» — «Ак барс» — 0:2, «Донбас» — «Витязь» (Чехов) — 6:4 (1:1, 1:2, 4:1; Коларж, 12; Подградськи, 35 (більш.); Дадонов, 46; Федотенко, 50, 53 (більш.); Віртанен, 54 (більш.) — Хеннессі, 4, 21 (більш.); Панарін, 33; Двуреченський, 60 (більш.)), «Авангард» — «Локомотив» — 4:2.

Здобувши вольову перемогу над командою з Підмосков’я, донеччани повернулися в зону «плей–оф» Західної конференції. Учора в обід вони посідали сьоме місце, маючи 52 очки після 38 матчів.

Керівництво «Донбасу» офіційно звернулося до КХЛ із проханням не включати російського нападника Євгена Дадонова до складу збірної «Заходу» на «матч зірок» ліги. Це пов’язано з участю українського клубу в суперфіналі Континентального кубка, який пройде 11—13 січня в Донецьку. Континентальна хокейна ліга задовольнила прохання, тож «матч зірок» відбудеться без участі «донбасівців».

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Азовмаш» — «Черкаські мавпи» — 80:76, «Миколаїв» — «Донецьк» — 69:65.

Теніс

Леся Цуренко повернула собі звання першої ракетки України серед жінок і закінчить 2012 рік із такими регаліями. Це стало відомо після публікації підсумкового рейтингу WTA. Його лідери залишилися на своїх місцях — Вікторія Азаренко, Марія Шарапова, Серена Уїльямс, Агнешка Радванська, Анжеліка Кербер. А от Цуренко піднялася зі 118–ї сходинки на 117–ту, тоді як Еліна Світоліна опустилася зі 112–ї на 120–ту.

Серед перших двохсот є ще четверо українок: 136 — Катерина Бондаренко, 178 — Юлія Бейгельзімер, 181 — Катерина Козлова, 191 — Ольга Савчук.

Стрибки у воду

У столичному басейні ЦСК ЗСУ відбувся VII відкритий Кубок України зі стрибків у воду, який зібрав близько чотирьох десятків спортсменів із дев’яти країн. Господарям дісталася левова частка нагород, в тому числі всі золоті.

У жінок Олена Федорова перемогла в обох олімпійських дисциплінах на триметровому трампліні (у синхроні вона здобула «золото» із новою партнеркою Діаною Шелестюк). Перша на метровому трампліні — Ганна Красношлик. Чемпіонка Європи Юлія Прокопчук була найкращою у стрибках з вишки 10 м, а серед пар на цій висоті перемогли Таценко/Сафонова.

У чоловіків на вишці тріумфував Антон Захаров серед одиночників, Абачіді/Опришка — серед пар; на метровому трампліні — Олександр Горшковозов, на трьох метрах — Олег Колодій, у трамплінному синхроні — Горшковозов/Колодій.