Інфікований Тисовець

27.12.2012

Як і обіцяв головний тренер біатлонної збірної Василь Карленко, найкращі вітчизняні «стріляючі лижники» на чемпіонаті України вийшли на старт в естафетній гонці. Щоправда, стосувалося це лише чоловіків. А визнані лідерки жіночої команди потрапили натомість до лазарету. Валентині Семеренко ще перед стартом ЧУ дали можливість підлікувати стару хворобу, й вона поїхала на консультації до словенського лікаря. А її сестра Вікторія та Олена Підгрушна підхопили застуду перед самими змаганнями в Тисовці.

«Три дні тренувалася — все було нормально. Але перед естафетою захворіла», — із відчутним «носовим» акцентом розповіла вчора «УМ» Підгрушна. — Та й узагалі Тисовець для нас якийсь не фартовий. Щоразу, як ми сюди приїздимо, хтось із збірної підхоплює застуду й потім заражає реш­ту команди».

Відтак спортсменку, яка перетворилася на рознощика інфекції, залишили на карантині в Україні, тоді як решта представників першої команди вже вирушили в Словенію готуватися до четвертого етапу Кубка світу (старт — 3 січня в Оберхофі).

Щодо результатів естафет, то найкраще показали себе команди, сформовані за принципом «сімейного підряду». У чоловіків найкращий час показала четвірка Збройних сил, за яку, крім Олександра Біланенка й Сергія Семенова, змагалися брати Артем та Роман Прими. У жінок першими стали представниці «Колоса» із сестрами Бєлкіними, Надією й Тетяною.

А через різке потепління та дощ, який розмив трасу, заключну гонку чемпіонату України — мас–старт — учора скасували.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Естафети. Чоловіки. 1. ЗСУ (Біланенко, Р. Прима, А. Прима, Семенов) — 1:09.50

(1 штрафне коло). 2. «Україна» (Петренко, Ткаленко, Гаєвий, Тищенко) — +1.18 (3). 3. «Колос» (Підручний, Моравський, Гарбуз, Дахно) — +3.46 (4). 4. «Динамо» (Труш, Дериземля, Лесюк, Седнєв) — +4.24 (3).

Жінки. 1. «Колос» (Н. Бєлкіна, Беган, Трачук,
Т. Бєлкіна) — 1:14.01 (3). 2. «Динамо» (Меркушина, Супрун, Бурдига, Полещикова) — +0.48 (1). 3. «Україна» (Джима, Бондар, Цесельська, Макаренко) — +6.03.