ХРОНІКА

25.12.2012

Бокс

Команди абсолютного чемпіона світу WBA в суперважкій вазі Володимира Кличка та «регулярного» чемпіона WBA Олександра Повєткіна повинні почати переговори про проведення поєдинку. Такий припис винесла Всесвітня боксерська асоціація, поясами якої володіють «супертяжі» з України та Росії.

Зазначається, що цей висновок є частиною угод, досягнутих WBA з командами Кличка–молодшого та Девіда Хея перед їхнім двобоєм. В угоді було підкреслено, що переможець того поєдинку обов’язково має зустрітися з переможцем протистояння Повєткіна та Руслана Чагаєва, що відбулося ще 27 серпня 2011 року. WBA пояснила, що бій Володимир Кличко — Повєткін має бути проведений до 24 лютого 2013 року.

Фігурне катання

У п’ятницю на Льодовій арені в Києві відбулася церемонія нагородження переможців та призерів чемпіонату України з фігурного катання. Серед одиночників перемогли Яків Годорожа і Наталя Попова. У танцях на льоду «золото» вручили дуету Шивон Хекен–Кеннеді і Дмитро Дунь. А от у парному катанні першими стали Єлизавета Усманцева та Дмитро Кульбач, оскільки лідери — Юлія Лаврентьєва і Юрій Рудик — знялися зі змагань через травму партнера.

Легка атлетика

Виконком Федерації легкої атлетики України оприлюднив результати голосування щодо десяти кращих легкоатлетів України 2012 року. Найкращою стала бронзова призерка Олімпійських ігор у Лондоні, чемпіонка Європи у потрійному стрибку Ольга Саладуха. У чоловіків переміг срібний призер ОІ в метанні списа Олександр П’ятниця.

До десятки також увійшли: Єлизавета Бризгіна (біг на 200 м, 4х100 м), Наталія Добринська (багатоборство), Олексій Касьянов (багатоборство), Наталія Лупу (біг на 800 м), Олеся Повх (біг на 100 м, 4х100 м), Віра Ребрик (метання списа), Марія Ремень (біг на 200 м, 4х100 м), Христина Стуй (біг на 200 м, 4х100 м).

Участь у голосуванні брали всі охочі — експерти, представники ЗМІ, вболівальники.

Благодійність

Асоціація тенісистів–професіоналів підтримала ініціативу Сергія Стаховського у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Як написав наш тенісист у своєму «Твіттері», ATPWorldTour виділила грант у розмірі 10 тис. доларів для фонду Стаховського Ace The Cancer, який підтримує Національний інститут раку в Києві.