Доброго пранку, «Динамо»!

19.12.2012
Доброго пранку, «Динамо»!

Артем Мілевський: з речами на вихід. Фото з сайту Segodnya.ua.

Можливо, колись Артем Мілевський і був хорошим футболістом, але, як кажуть, то було давно й неправда. За останні кілька років «десятка» київського «Динамо» практично повністю втратила спортивне обличчя, перетворившись в очах уболівальників на гульвісу, завсідника нічних барів та ставши об’єктом кпинів. Зрештою Мілевський потрапив в опалу до нового тренера киян Олега Блохіна, який за грубе порушення режиму відправив зіркового підопічного в дубль і, очевидно, наполіг на тому, щоб президент клубу Ігор Суркіс виставив його на трансфер.

Насправді, важко уявити, кому потрібен «розібраний», некондиційний футболіст. Та й один із тренерів «Динамо» Сергій Ребров раніше заявляв, що жоден із гравців київського «Динамо» не цікавий закордонним клубам. Проте, як не дивно, упродовж останніх тижнів інформаційний простір кишить повідомленнями про неабиякий інтерес до Мілевського. Артемом нібито цікавиться «Ліверпуль» та «Фіорентина», «Бордо», «Марсель» та «Лілль». Його контракт готові викупити «Вільярреал» і «Малага», «Вердер» та «Кельн», «Сток Сіті» й «Сандерленд». Підкинув хмизу в багаття й відомий футбольний агент Шандор Варга, який заявив, що Мілевському буде не складно знайти новий клуб.

Тепер зрозуміло, що назад дороги немає. Але «спалив» Мілю... пранк, або ж телефонний розіграш. Справжні наміри гравця та його ставлення до головного тренера викрив відомий пранкер Vovan222, який зателефонував форвардові «Динамо» й представився гендиректором московського «Спартака» Валерієм Карпіним.

Не відчувши гумору, Мілевський без зайвих пересторог заявив, що вже давно хоче змінити клуб і взяв кілька днів на роздуми щодо пропозиції «Спартака». А «ціною питання» назвав «десь 1,8–2 мільйони євро». При цьому Артем доволі гостро висловився на адресу Олега Блохіна, зазначивши, що той каже все тільки «я, я, я, я грав...» — словом, передає куті меду зі своїм авторитетом легендарного в минулому футболіста. За кілька днів цей ролик подивилися сотні тисяч користувачів інтернету.

Телефонний прокол Мілі, очевидно, став останньою каплею, що переповнила чашу терпіння Олега Володимировича. Іще недавно президент Ігор Суркіс заявляв, про можливість повернення «блудного сина» в першу команду, однак учорашній коментар Блохіна сайту Sport–express.ua засвідчив — Артемові під час зимової паузи справді слід шукати новий клуб. «Особисто я не допускаю можливості, що Мілевський залишиться в команді», — сказав керманич «Динамо».

Відреагував на ситуацію й Карпін. «Ні, Мілевський нас не цікавить», — заявив новоспечений наставник «Спартака».

Григорій ХАТА