«Лимони» з доважком

07.12.2012
«Лимони» з доважком

Сергій Каплін.

Позавчора на зустрічі з членами громадської ради при Полтавському міськвиконкомі новообраний народний депутат по округу №144 Сергій Каплін, котрий балотувався від партії «УДАР», заявив, що за входження до владної більшості у новому парламенті йому пропонували 5 мільйонів доларів.

Відповідаючи на уточнювальні запитання «УМ» стосовно обставин, за яких відбувалася ця пропозиція, пан Сергій зазначив: «Це був телефонний дзвінок. Співрозмовник запитав, чи готовий я до зміни політичної партії й, відповідно, фракції у Верховній Раді. На моє зустрічне запитання, кого він представляє, відповідь була такою: мовляв, конкретну політичну силу назвати не можу, але це буде «провладна команда». Назва Партії регіонів у розмові не фігурувала. Моя згода оцінювалася сумою від п’яти мільйонів доларів. При цьому як доважок пропонувалося ще й працевлаштувати в органи державної влади тих людей, яких назву. Та я не для того перед виборами ходив по дворах, бачив сльози доведених до злиднів і відчаю людей, щоб продавати їхні голоси і їхні надії».

А чи не виникало бажання «пристати» на ту пропозицію тільки задля того, щоб вивести на чисту воду замовників схеми «тушкування» депутатів? Каплін каже, що, по–перше, згаданий дзвінок надійшов йому з прихованого телефона. А по–друге, в нього «просто немає часу цим займатися», оскільки зараз переймається розробкою національної антикорупційної стратегії «УДАР по корупції,

ДОВІДКА «УМ»

Уродженець полтавської сільської глибинки, 33–річний Сергій Каплін під час виборчої кампанії позиціонував себе як «лідера Всеукраїнського руху простих людей» і завзятого борця з мафією. Завдяки антикорупційній риториці та розвінчувальним публікаціям у своїй газеті «Іскра простих людей» вiн сенсаційно переміг Олександра Залужного — висуванця олігарха Андрія Веревського — та колишнього мера Полтави Андрія Матковського, які буквально «смітили» грошима і «благодійними» подарунками виборцям. Каплін запам’ятався також тижневим пішим походом із Полтави до Києва «по душу Януковича» задля повернення останньому продуктового набору, яким провладні кандидати «підмащували» електорат.