Груди конусом, губки бантиком

06.12.2012
Груди конусом, губки бантиком

Мадонна 1990 року в тому самому корсеті.

Конічні чашечки на бюстгальтері — ознака Мадонни раннього періоду, коли американська співачка італійського походження лише наближалася до першого ешелону, використовуючи скандальний імідж. І ось тепер, коли ті аксесуари вже стали легендою, «гострогруді» корсет та ліф продали на аукціоні «Крістіз» майже за 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Сміливий корсет із гострими чашечками для Мадонни пошив знаменитий французький модельєр Жан–Поль Готьє. Співачка виступала в цьому одязі під час гастрольного туру Blonde Ambition 1990 року. Стартовою ціною корсета на аукціоні було 1015 тисяч, а пішов він за 32 450. Другий лот, чорний бюстгальтер, схожої форми, продали за 16 250 фунтів. Як повідомляє сайт журналу Rolling Stone, обидва аксесуари придбав один і той самий анонімний колекціонер.

Крім «спіднього» Мадонни, на аукціоні «Крістіз» також продали речі, що належали акторам Гаррісону Форду і Чарлі Чапліну.

При цьому експерти відзначають, що в останні роки аукціонні будинки отримують менше речей знаменитостей, ніж раніше. Студії й колекціонери воліють не виставляти ці предмети на торги, чекаючи, коли вони піднімуться в ціні.