А на автобусній зупинці — літо

30.11.2012

Пасажири громадського транспорту міста Умео, що на півночі Швеції, отримали певну сатисфакцію на період похмурої приполярної зими. Як повідомляє агенція «Рейтер», фірма Umea Energi вирішила встановити на 30 автобусних зупинках міста ультрафіолетові світильники, які мають поліпшувати настрій та самопочуття. «Таким чином люди зможуть трохи підзарядитися енергією, поки чекатимуть на транспорт», — повідомила керівник маркетингового відділу енергетичної компанії Анна Норргард. Вона зазначила, що ультрафіолетові лампи є дружніми для довкілля та безпечними для здоров’я людей.

Більшість шведів потерпає від довгих темних зим із великою кількістю снігу. На цей час сонце в Умео сходить о восьмій годині ранку, а заходить о третій дня. У найкоротші дні грудня світило з’являтиметься о десятій і сідатиме о 14:30. Тож зігрівання на зупинках — добра нагода подолати зимову депресію.

Щоправда, за повідомленням «Рейтер», наразі планується залишити ультрафіолетові світильники в павільйонах очікування автобусів на три тижні — як експеримент.