НОВИНИ ПЛЮС

29.11.2012

У Львові можна прийти до «Голгофи»

Славетний дерев’яний вівтар «Голгофа» з Вірменського дворика у Львові нарешті відреставровано, його відкриття відбудеться на початку нового року, сповістила прес–служба Львiвської міської ради. Для містян це справжня подія, адже вівтар реставрували понад два роки, роботи проводили у спеціально обладнаному приміщенні Вірменської кафедральної церкви. Нагадаємо, що проект не відбувся б без меценатства міськради Львова та Міністерства культури і національної спадщини Польщі, яке виділило левову частку коштів.

Вертепи українських школярів у Римі

Два вертепи з України беруть участь у міжнародній виставці «100 вертепів», яка вчора почалася в Римі, у церкві Санта Марія, передає УНІАН. Загалом на виставці представлено 150 робіт iз понад 25 країн. Від України «поїхали» до столиці Італії два вертепи, виконані колективом учнів Тернопільської художньої школи. Одним iз співорганізаторів виставки вертепів є генеральний вікарій Папи Римського, архіпресвітер собору Св. Петра і Павла кардинал Анджело Комастрі.

Фільм про бандитську молодість Сталіна

Російський режисер Олексій Балабанов хоче знімати в Грузії художній фільм про молодість Йосипа Сталіна. Про це режисер, відомий глядачеві такими стрічками, як «Брат» та «Піжмурки», повідомив на прес–конференції по закінченні Фестивалю кіно Росії та країн СНД, що пройшов у Москві. «Кінообраз Сталіна як керівника Радянського Союзу має вже масу інтерпретацій. А от про його юність, зокрема і про бандитську, ніхто не знімав», — мотивує Балабанов.