Печінка «Найманого вбивці»

27.11.2012
Печінка «Найманого вбивці»

Сенченко (праворуч) і до дев’ятого раунду добряче духопелив Хаттона. Фото Рейтер.

В’ячеслав Сенченко зробив важливий крок до повернення титулу чемпіона світу за версією WBA в напівсередній ваговій категорії. Нагадаємо, донеччанин володів цим поясом із 2009 року, поки у квітні 2012–го не програв на «Донбас–арені» американцеві Полу Маліньяджі (нокаутом у дев’ятому раунді). Минулої суботи Сенченко вийшов на ринг проти значно відомішого боксера — англійця Ріккі Хаттона. І переміг нокаутом так само в дев’ятому раунді.

Британські любителі боксу чекали цього поєдинку в Манчестері з нетерпінням. Адже їх улюбленець Ріккі повернувся на ринг після трирічної відсутності. І хоча Хаттону 34, а Сенченку — 35, саме Річард у цій парі вважався «пенсіонером». Адже звитяги живчика на прізвисько Хітмен («Найманий убивця») датовані давнішим періодом: ще у 2005–му Хаттон переміг технічним нокаутом знаменитого Костю Цзю, а чемпіонські пояси за версіями IBF та WBA утримував до 2007 року. У травні 2009–го Ріккі взяв паузу після програшу нокаутом філіппінцеві Менні Пак’яо.

«Я повинен був зрозуміти, чи зможу я виступати на світовому рівні, і ось отримав відповідь. Я не можу, — визнав Хаттон після бою з українцем. — Я маю бути чоловіком і сказати, що це кінець Ріккі Хаттона. Мене колишнього вже немає. Я підійшов до бою в найкращій формі, але якби навіть не було цього удару в корпус — я б просто «проліз» за суддівським рішенням, і, думаю, що я сказав би те саме».

Ріккі добре вів бій хіба до четвертого раунду, а далі «розклеївся» й почав пропускати багато чистих ударів. Фатальним виявився потужний лівий гак у печінку. Після цього удару Сенченка британець опустився на підлогу і дуже довго не міг звестися на ноги. Закінчивши відлік, рефері співчутливо обіймав Ріккі, наче дитину.

Для В’ячеслава Сенченка ця перемога стала 33–ю в кар’єрі (22–га — нокаутом, а поразка в пасиві донеччанина лише одна). Хаттон поступився втретє в 48 боях.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У другому турі групових турнірів чемпіонату WSB серед напівпрофесійних клубів «Українські отамани» знову зазнали поразки — цього разу в Ганновері від «Німецьких орлів» — 2:3. Склад української команди був іншим, ніж у першій зустрічі, але «Отаманам» знову не допомогли олімпійські чемпіони Олександр Усик та Василь Ломаченко.

Вагова категорія до 54 кг: Редуан Аслум — Олександр Рискан — 0:3; до 61 кг: Артур Бріль — Павло Іщенко — 3:0; до 73 кг: Джек Паскалі — Іван Голуб — 0:3; до 85 кг: Кевін Кюнцель — Сергій Лапін — 3:0; понад 91 кг. Ерік Пфайфер — Анатолій Антонюк — перемога німця нокаутом у 5–му раунді.

У інших зустрічах зафіксовано такі результати: Казахстан — США — 5:0, В. Британія — Італія — 4:1; Польща — Росія — 3:2, Аргентина — Мексика — 1:4.

Турнірне становище в групі В після двох турів: «Британські лев’ячі серця», «Вовки Астани» — 6, «Німецькі орли» — 4, «Італійський грім» — 3, «Українські отамани» — 2, «Нокаути США» — 0.