«Телемило» з вигаданої залізниці

20.11.2012

Виявляється, фільми можна знімати не лише за книжками, а й на основі... атракціонів із парків розваг. І не просто фільми, а телесеріали. Хоча, звісно, йдеться не про звичайну карусель або чортове колесо, а про дещо оригінальніше. Так, стало відомо, що компанія Ей–Бі–Сі створить телесеріал, заснований на атракціоні Big Thunder Mountain Railroad («Залізниця Великої Громової гори»).

Як повідомляє сайт Inside TV, такі атракціони є в чотирьох «Діснейлендах» — у Каліфорнії, Флориді, Парижі й Токіо. Відвідувачам цих парків розваг пропонують проїхатися на поїзді з незвичайними ефектами та історією. Легенда розповідає про золоту жилу, виявлену наприкінці XIX століття під Громовою горою на південному заході США. На горі збудували місто, до якого вела залізниця, проте пізніше з’ясувалося, що це місце прокляте. Місто спорожніло, родовище закинули, а поїзд, захоплений духами, все собі курсує по небезпечних коліях...

Перший такий атракціон відкрили в Каліфорнії у 1979 році, й відтоді «Залізниця Великої Громової гори» стала досить відомою у світі розвагою.

Сценарій для нового серіалу напише Джейсон Фучс, який раніше працював над мультфільмом «Льодовиковий період–4».