ЦИТАТИ ТИЖНЯ

16.11.2012

Юрій Луценко,
ув’язнений екс–міністр внутрішніх справ
— про підсумки ви­борів:

— Якщо раніше, в гнітючі часи, про які Честертон писав: «Коли мовчать дзвони, гримлять дзвіночки блазня», з Януковича та його орків публічно смів сміятися лише «95–й квартал», то тепер з усіх щілин життя лізе бунтівна іронія народного Меркуціо проти тупості й агресії межигірського Тібальта.

(блог на «Українській правді»)

 

Олег Тягнибок,
голова ВО «Свобода»
— про дії щодо членів дільничних виборчих комісій, які займалися фальсифікацією результатів виборів:

— В усьому Києві появляться їхні фотографії. Вони мають виходити одразу з хати, і сусіди з ними не будуть вітатися. Вони прийдуть в магазин ковбаси купити, а продавець їм має сказати: «Ти фальсифікатор, іди звідси, я тобі не продам цієї ковбаси». Вони прийдуть на базар за помідорами — люди не мають їм продавати помідорів–огірків.

(із виступу під ЦВК)

 

Едуард Гурвіц,
екс–мер Одеси, обраний нардепом від «УДАРу»
— про можливість складання мандатів опозицією:

— Якщо партія сказала «треба» — комсомол відповість «єсть».

(Перший Національний)

 

Михайло Чечетов,
нардеп від Партії регіонів
— про ухвалення парламентом закону про референдум задля ймовірного обрання Януковича Президентом не на загальних виборах, а у ВР:

— У чому відмінність нас від опозиції? Тілько в одному — ми ніколи не нав’язуємо волю народу. Якщо народ прийме таке рішення на референдумі — ми під козирок і будемо виконувати. Ми — під народом, а не навпаки... Ще десять років світ буде в кризі, щоб її долати, потрібна тверда влада в країні. Тож ослаблювати президентську владу просто нерозумно.

(«Росбалт»)

 

Петро Симоненко,
лідер Компартії
— про те, чому його матеріальне становище — триповерховий особняк під Києвом та п’ять квартир на двох із дружиною — іде врозріз із перед­виборчими закликами КПУ:

— Моє матеріальне становище відповідає моїй заробітній платі та заробітній платі членів моєї сім’ї. І відповідає гаслам Комуністичної партії.

(ТВі)