Післявиборчий «злив»?

16.11.2012

Дніпропетровщину сколихнула звістка про затримання Олега Плачкова. Проте у прес–службах обласних структур СБУ, прокуратури та міліції на дзвінки «УМ» дружно відповіли, що цю інформацію не коментують. Водночас інтернет–простір уже заполонили численні розповіді про діяння Плачкова, в яких ідеться і про начебто хабар у сумі 11 тисяч доларів, і про знайдені в оселі високопоставленого міліціянта ще 150 тис. «зелених», а також кілька одиниць вогнепальної зброї, золото. Але поки що все це — неофіційна iнформацiя.

Ще одна версія — Плачков був задiяний у виборчий процес, але роботу «провалив», адже саме в Дніпродзержинську кандидат від Партії регіонів у мажоритарному виборчому окрузі досяг найнижчого результату порiвняно з рештою округiв в областi. За партійними списками партія влади також провалилася. От, мовляв, Плачкова і здають.

Єдиний, хто хоч якось пролив світло у цій поки що «темній» історії, — відомий дніпродзержинський правозахисник Віталій Купрій, який повідомив, що 6 листопада офіційно звернувся до Генпрокуратури з інформацією про саме ті діяння Плачкова, які нині так активно обговорюють інтернет–користувачі. Окрім того, Купрій згадав і про місцевого кримінального авторитета, який після 13 років відсидки у місцях позбавлення волі почав ходити до голов­ного міліціянта міста, як додому, і немовби отримав ласий шматочок — контроль над місцевим ринком ритуальних послуг.

«Хмари над Плачковим згущувалися вже давно. За деякими даними, його від гріха подалі хотіли швидше відправити на пенсію. І хоч зараз сказати важко, як повернеться ситуація надалі, можу запевнити в одному: на пенсію він так просто вже не піде», — каже Віталій Купрій.