З Америки — з любов’ю

16.11.2012
З Америки — з любов’ю

Лана Дель Рей.

Молода американка, прихильниця ретро–стилю та володарка меланхолійного вокалу включила Київ до списку міст свого європейського турне. Концерт відбудеться 10 червня, а майданчиком для зіркового шоу стане Палац «Україна». Співачка презентуватиме новий альбом Born to Die: The Paradise Edition, який є перевиданням дебютного альбому, що включає вісім нових треків.

Лана Дель Рей — молода американська виконавиця, що завоювала світ піснями у поп–стилі 50–х. Справжнє ім’я 25–річної виконавиці — Елізабет Грант. Свій псевдонім вона створила шляхом складання імені голлівудської акторки 40–х Лани Тернер та автомобіля Ford Del Rey. Популярність до неї прийшла влітку 2011 року, коли дебютний саморобний кліп Video Games зібрав 600 тисяч переглядів на каналі Youtube за три тижні. Критики називають Лану «гангстерською Ненсі Сінатрою», порівнюючи її вокал з Еймі Вайнхаус. Ляльковий стиль та ангельська зовнішність Лани захопили найсуворіших критиків — пишні вії, сукні у стилі класичної зірки золотої епохи Голлівуду.

Дебютний альбом Лани Дель Рей, що вийшов у січні 2012 року, увірвався на вершини хіт–парадів у 11 країнах. Близько 2,5 мільйона копій альбому було продано по всьому світові. Британське видання The Guardian поставило найвищий бал співачці, назвавши її музику «кінемато­графічним нуаром». Серед нагород харизматичної співачки: премія BRIT Awards у категорії «Міжнародний прорив»; премія Ivor Novello Awards (головна британська нагорода серед виконавців) за найкращу сучасну пісню: нагорода Q Awards у спеціальній категорії «Майбутня зірка»; i остання — «Найкращий альтернативний проект» вiд MTV Europe Music Awards–2012. Критики пророкують їй трон принцеси поп–музики, з якого вона успішно може скинути Ріанну та Леді Гагу.

До списку концертів містами східної Європи, заключним в якому буде Київ, включені Москва та Санкт–Петербург. Загалом у списку турне, яке почнеться 6 квiтня, — 16 країн: Німеччина, Швеція, Норвегія, Данія, Австрія, Франція, Італія, Великобританія, Бельгія тощо.

Як зазначено на офіційному сайті Дель Рей, квитки на більшість європейських концертів уже розкуплено. У Києві заповітні «перепустки» на зіркове шоу надійшли у продаж лише вчора. Вартість квитка коливається від 350 до 3200 грн.